Forside Nyheder

iPhone-salget falder igen

-

Det er ikke ret meget, men der er stadig tale om et fald.

Apple har ikke været i stand til at stoppe faldet i salget af iPhones, der er firmaets vigtigste produkt. Firmaet har netop fremlagt sine regnskaber for første kvartal i år (der er deres regnskabsårs andet kvartal), og de viser, at iPhone-salget er faldet omkring 1% i forhold til sidste år. Der blev solgt 50,8 millioner iPhones i kvartalet, mod 51,2 millioner i samme kvartal i 2016.

Annonce:

Det betyder, at der nu har været næsten et helt år med faldende iPhone-salg, kun afbrudt af forrige kvartal, hvor iPhone 7 kom på gaden, og salget steg lidt igen. Det går heller ikke godt for iPad, hvor Apple har solgt 9 procent færre eksemplarer end samme periode sidste år.

Men man kender ikke Apple, hvis man ikke tror, Apple alligevel tjener penge. Deres omsætning er alligevel i vækst, og er faktisk steget fem procent i forhold til samme periode sidste år. Dette kan – ganske overraskende, når man tænker på, hvor meget grin, der er blevet gjort med den – skyldes den nye generation af MacBook Pro, der er kommet ud. Apple har nemlig generelt solgt flere Macs end normalt, med en stigning på 4% i forhold til sidste år.

Apple giver os som regel ikke salgstallene for Apple Watch, Apple TV og andre produkter, der hører til ’Andet’-kategorien. Men de ville dog gerne sige, at kategoriens salgstal er steget 31% i forhold til sidste år, hvilket formentlig også har været med til at give vækst i omsætningen. Det er næppe Apple Watch, der bærer det hele, men Tim Cook sagde dog under præsentationen af tallene, at Apple Watch-salget var fordoblet i forhold til 2016.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.