Forside Nyheder

Denne lampe har Alexa ombord

-

Når man først ser General Electrics nyeste lampe i deres ’C’-serie, er det oplagt at spørge: Hvad er det?

Den ligner allermest en af Dysons runde ventilatorer, men der er lys i den, og der kommer ikke noget luft ud af den.

Altså andet end den luft, der bliver skubbet ud via højttaleren, når lampen taler til dig. Og det gør den via Alexa, Amazons virtuelle assistent, som allerede på CES så ud til at blive integreret i alt muligt. Og nu altså også en lampe.

Men lampen kan naturligvis også modtage stemmekommandoer, for der er reelt tale om en Echo-højttaler, der er indbygget i lampen.

Kombinationen betyder dog, at du kan bede styre lampens lysstyrke og tonenuancer med stemmen, og du kan også bede den om at vise klokken. Det sidste gør den ved at placere to mærker der, hvor viserne normalt ville pege hen.

C-serien er i øvrigt en serie lamper, der kan snakke sammen via netværk, der er lavet under General Electric-brandet GE Sol. Det betyder, at du kan styre andre lamper fra denne ene lampe, hvis de andre lamper er indenfor rækkevidde.

Den lander officielt i december til en pris på 200 dollar, eller cirka 1400 kroner før danske afgifter. Hvorvidt den kommer i danske butikker eller skal parallelimporteres, finde vi nok først ud af efter sommerferien.

Annonce