Forside Nyheder

Microsofts VR-satsning kommer til jul

-


Microsoft håber på at kunne skabe et julegave-hit i form af VR/MR-udstyr.

De har ikke ligefrem selv kastet sig ud i at lave en brille, men gået i partnerskab med to af deres faste pc-partnere, Acer og HP. Disse to firmaer har begge annonceret, at de kommer ud med VR-briller, der kan bruges til at spille Virtual Reality-spil, der kører i Windows.

Men de kan angiveligt også bruges til Mixed Reality (MR), der er en slags AR-variant, der blander virtuel og ”rigtig” virtuel optaget med kamera sammen i én digitalt helhed.

Microsoft præsenterede dog også en VR/MR-nyhed under sit eget navn. Det er Windows Mixed Reality Controller, og som navnet antyder, er der tale om en trådløs controller, man kan have i hænderne, når man besøger den virtuelle virkelighed.

I første omgang vil disse kunne købes sammen med Acers VR-brille, og det er p.t. lidt usikre meldinger om hvorvidt, de bliver tilgængelige udenfor USA. Men der vil pakken med Acer VR-brillerne lande til jul til en pris på 399 dollar, eller omkring 2700 kroner før danske afgifter kommer oven i.

Udviklere vil dog kunne få fat i Acers og HPs Windows-baserede VR-briller allerede til sommer, begge til priser mellem 2000 og 3000 kroner før danske afgifter.

 

Annonce