Forside * Featured

Nyt i Android O: Småt, men godt

-

Som vanligt har Google vist nogle af nyhederne i den næste Android-version frem for offentligheden under deres åbningskeynote på udviklerkonferencen Google I/O.

De fleste nyheder i Android O sker dog på udviklersiden og der er kun få nyheder at hente for brugerne.

Men selvom disse nyheder muligvis virker små, er det den slags små skridt, der kan gøre hele Android-oplevelsen meget federe fremover.

Annonce:

Fluid Experiences er navnet på en ny gruppe funktioner, der er på vej til Androids brugerflade, og det er her, vi ser flere af de små skridt nævnt ovenfor.

En af de store er Picture-In-Picture. Hvor mange apps, dette vil virke med er, fremgik ikke helt tydeligt af præsentationen, men YouTube er i hvert fald en af dem.

Her vil man kunne minimere YouTube-vinduet og flytte det rundt på skærmen, så man f.eks. kan skrive noget ned i en note eller i kalenderen, mens YouTube-videoen kører.

En anden funktion lader til at være hentet nærmest direkte fra iOS. En ny ’Notification Dot’ vil vise på app-ikonerne i Android, at der er en nyhed eller en notifikation klar relateret til den enkelte app.

Når man holder ikonet nede med et langt tryk bliver notifikationen vist lige over ikonet.

 

Nemmere kopiering af tekst

Men den måske allermest brugbare funktion er kombinationen af tekstkopiering og kunstig intelligens.

Som det er nu, skal man vælge et stykke tekst, kopiere det og så derefter for eksempel putte det ind i en Google-søgning eller en Maps-søgning, hvis det er en adresse.

Eller måske bruger man denne funktion til at kopiere et telefonnummer over i opkalds-app’en.

 

 

Med kunstig intelligens kan dog Android O selv identificere, hvis der er tale om f.eks. et telefonnummer, en adresse eller lignende.

Du kan så blot dobbeltklikke på tekstbidden, og Android vil så selv markere det stykke tekst, der er tale om, så du slipper for at forsøge at ramme teksten ved at præcisionsmarkere den med fingrene.

Når først teksten er blevet markeret, kommer Android selv op med forslag til, hvad du kan gøre med teksten.

Med andre ord spørger den selv, om den skal ringe nummeret op, putte adressen i Maps og så videre. Det kan nok spare en del Android-brugere for en række skærmtryk og -træk…og bandeord.

 

 

Grænser for ressourcebrug

Hvert år lover Google, at den næste Android-version bruger mindre batteri.

Men med O ser det ud som om, de virkelig gør noget ved det. De har introduceret noget, de kalder Vitals, som er en kategori af nødvendige funktionaliteter i apps.

Det er de vitale funktioner, der skal kunne køre, for at app’en kan køre ordentligt i baggrunden.

Men det er samtidigt disse funktioner, der sluger CPU-, RAM- og ikke mindst batteri-ressourcer. Så med Android O har Google indsat ’wise limits’, der er begrænsninger på disse funktioner.

’Wise limits’ sætter simpelthen en øvre grænse for, hvor mange ressourcer, den enkelte funktion må bruge, baseret på ens hardware og brug.

Det kan potentielt både give en glattere Android-oplevelse og længere batterilevetid. Det skulle også give en hurtigere opstart og få visse apps til at køre hurtigere og mere effektivt.

I Vitals-kategorien har Google nu også indbygget nye sikkerhedsfunktioner, der scanner apps og deres vitale funktioner for malware og skadelig adfærd.

Det har Android gjort i nogen tid, men med Android O kommer der et interface, hvor man kan følge med i resultater fra disse scanninger.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.