Forside Nyheder

Apple og IKEA vil bruge AR til at hjælpe med møbel-indkøbene

-

Vi fik et indblik i Apples AR-planer under åbningen af deres WWDC-konference for et par uger siden.

Modsat f.eks. Google Tango, der kræver speciel hardware, mener Apple at kunne benytte den nuværende hardware i iOS-enheder til at opnå brugbare Augmented Reality-effekter. Og nu kender vi et af de første steder, det kommer i anvendelse.

IKEA er gået i samarbejde med Apple om at lave en app, hvor du kan placere IKEA-møbler med millimeter-præcision i dit hjem via AR. Det fortæller Michael Valdsgaard, der er digital transformerings-chef hos IKEA, til Dagens Industri.

Valdsgaard holder detaljerne tæt til kroppen, men hvis det fungerer som andre AR-apps, vil man kunne placere et møbel digitalt på f.eks. en iPhone-skærm, mens man kigger gennem kameralinsen på sin stue. Man vil så kunne få rundt og betragte fra forskellige vinkler, hvordan møblet passer ind i stuen.

IKEAs katalog-app har allerede en meget skrabet og unøjagtig version af dette, men den nye app, der endnu ikke har fået et navn, skulle altså være langt mere nøjagtig. Valdsgaard forventer endda, at den kan blive den største AR-platform i verden fra den ene dag til den anden. Taget i betragtning, at den mest trykte publikation i verden er IKEA-kataloget, kan han have ret.

I fremtiden håber Valdsgaard også på, at man kan bestille møblet direkte i app’en og få det leveret. Så slipper man også for lange køer og lørdags-kaos i IKEA-varehusene.

Annonce