Forside * Featured

Apples intelligente højttaler hedder HomePod

-

 

Annonce:

Så fandt vi endelig ud af, hvordan Apples intelligente højttaler ser ud.

Akkurat som Foxconninsider afslørede på Reddit i går, ligner den en Mac Pro. Og så hedder den – meget oplagt – HomePod.

HomePod er modsat sine rivaler fokuseret på musikoplevelsen. Rundt om bunden sidder der 7 tweetere, der er meget retningsbestemte.

Disse bruges, sammen med den subwoofer, der sidder i toppen, til at fordele lyden efter rummets udformning. HomePod måler altså rummet ligesom meget dyrere højttalere og laver et lydbillede efter det, men den kan også bruges i et traditionelt stereo-setup.

 

 

Denne akustiske modellering foretages af en A8-chip, der også styrer den indbyggede version af Siri. Ifølge Phil Schiller, der præsenterede HomePod, er det ikke den fulde version af Siri, der sidder i HomePod, men en version, der er fokuseret på de ting, man bruger en intelligent højttaler til.

HomePods seks mikrofoner opfanger, når du siger ”Hey Siri”, men lytter – ligesom Echo og Google Home – ikke efter, før du siger de to ord. Herefter kan du få vejrudsigter, nyheder, lytte til podcasts og alle de sædvanlige ting, man kan med sådan en højttaler, blot ved at afgive talekommandoer.

 

 

Men Apple har fokuseret HomePod til at være god til det med musikken. Så du kan f.eks. spørge Siri i HomePod, hvem der spiller trommer på det nummer, du lytter til lige nu.

Som man kunne forvente er HomePod også HomeKit-kompatibel, hvilket vil sige, at du kan styre alle HomeKit-enheder fra den. Men du kan også bruge den som en hub, som du kan tilgå via HomeKit-app’en, når du er uden for huset. Dermed kan du bruge den til at styre alle dine HomeKit-enheder på én gang via særlige profiler. Det er også de sidste, du skal bruge, hvis du vil have HomePod til at slukke lyset i huset, når du forlader det og siger ”Hey Siri, jeg går nu”.

 

 

HomePod kommer først til december, og kun i tre engelsksprogede lande: USA, Storbritannien og Australien. Det vidner om, at den kun virker med den engelsksprogede Siri til at starte med. Men Apple har lovet, at den kommer i langt flere lande næste år – og så må vi jo håbe, Danmark er med i den ombæring.

Måske kan Amazon og Google når at komme ombord i det danske gadgetmarked først med det forspring.

HomePod er sat til at koste 349 dollar, hvilket eksklusive danske skatter og afgifter er cirka 2.300 kroner. Den kommer i farverne Space Gray og hvid.

 

Se også

Ny AirPlay 2 med HomeKit og multirum

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.