Forside Baggrund

iOS 11: Her er alle nyhederne

-

På WWDC 2017 i San Jose, præsenterede Apple deres nye iOS 11 som kommer senere på året. Her kan du læse de væsentligste nyheder i operativsystemet til de mobile enheder.

Det bliver sværere og sværere for Apple at finde på noget nyt til deres operativsystemer, men i år virker det som om ved, at 10 år med iPhone forpligter, og derfor var der også spændende nyt til iOS ejerne.

Annonce:

Som altid er man garanteret en opdatering, hvis man har en nyere iPhone, og det betyder at har du en iPhone 5s eller højere, så kan du opdatere til iOS 11.

I iOS 11 har man fokuseret meget på teknologien

 

64 bit over hele linien

Det blev allerede annonceret for længe siden. IOS vil kun understøtte apps lavet til 64 bit, så folk med gamle spil og apps, som de stadig bruger vil med iOS 11 opleve at disse apps ikke længere virker.

 

Messages app er blevet opdateret i design

Apple bliver ved med at fokusere på Stickers og Apps. Det er lidt sørgeligt at bruge, men Apple tror på mersalget.

Nu sync’er du endnu lettere mellem dine Messages apps, så hvis du sletter på en platform, slettes de også der.

 

Apple Pay går efter Mobile Pay

I USA er Apple pay meget populært. Næsten 50% af butikkerne i USA understøtte Apple Pay. Men nu går Apple ind i “Mobile Pay” segmentet og laver Person to Person Payments, så nu skal Danske Bank til at passe på.

 

Endnu mere Siri

Apple satser hårdt på Siri. Og de bruger mange ressourcer på at optimere både stemmer og måderne Siri melder tilbage på.

Siri findes allerede på dansk, og nu kan du også bede Siri om at oversætte mellem sprog, så du kan spørge den lokale tjener på f.eks. kinesisk.

For udviklerne kommer der endnu flere funktioner at integrere med Siri, så forvent at du snart ikke taler i – men med din telefon.

 

Kamera og Photos app bliver også opdateret

Video optagelser vil i iOS 11 blive optaget i HEVC. Det giver endnu bedre komprimering af video, så din telefon bruger mindre plads til at gemme video.

HEVC er ca. 50% mindre i filstørrelse.

Portrait mode bliver også endnu bedre på iOS 11. Apple har lavet et “Depth API” til udviklerne, så forvent at få en masse nye apps, der understøtter sjove portrait funktioner.

Og i Live Photos kan du nu vælge hvad frame i billedet der skal være den primære. Du kan nu vælge loops og bounce som specielle effekter i Live Photos også.

Memories i Photos har også fået en overhaling.

 

 

 

Apple Maps får også floors

Til at starte med, er det kun i store byer i USA, men snart kan man se kort over lufthavne og indkøbscentre i Apple Maps.

Der er også Lane assistant på vej.

 

Control Center får også en voldsom opdatering

Control Center går fra at være flere sider til en række kontroller på samme side, hvor du så springer ind i den enkelte kontrol. Det kunne blive sjovt, hvis de giver andre adgang til den funktionalitet (f.eks. Sonos)

 

“Do not disturb” i carplay

Nu opdager CarPlay at du kører bil, og så kan du slå forstyrrende notifikationer fra, så du ikke hele tiden bliver forstyrret af f.eks. Facebook opdateringer.

 

Nyt i Homekit / Multirum

Apple opdaterer AirPlay til AirPlay 2, og giver nu brugerne mulighed for at sætte multi-rum op i AirPlay 2.

Libratone og B&O er klar til at understøtte AirPlay 2. Men så vidt vi så, var Sonos ikke klar til AirPlay 2. Så nu kommer der endnu en stor spiller i multi-rum.

 

Apple Music bliver Social Media

Apple Music vil i fremtiden kunne vise hvad dine venner hører, så du kan lade dig inspirere. Og Apple Music har virkeligt fået fart på butikken. De har nu over 27 mio. kunder.

 

App Store får Apple Music udseende

Endeligt kommer der en interessant opdatering af App Store. Det handler om design, og hvordan nye apps præsenteres.

Bl.a. kan udviklere nu vise deres app med animerede GIF filer.

Apple laver en “I dag” tab, hvor man kan se de nyeste og mest aktuelle apps, der interesserer en.

 

 

Masser af spændende nyt til udviklerne

De mange udviklere til iOS, får nu adgang til “Machine Learning”, så de får direkte adgang til Apples Vision API, hvor de bl.a. får ansigtsgenkendelse og landskabsgenkendelse. Det er rigtigt godt ved f.eks. augmented reality (AR).

Det sker via Apples nye AR kit. På WWDC 2017 viste Apple hvordan det virkede direkte på en iPhone 7 Plus. Det ser lovende ud for nye apps i 2017/18.

Apple havde en rigtig lækker AR demo på et bord i salen, hvor de viste et angreb på en virtuel by, der var bygget via AR kit.

 

 

 

Endnu mere på iPad

På iPad får du nu en rigtig dock i bunden, så du kan have endnu flere apps i bunden.

Og du kan nu ved multitasking trække apps op ligesom du kan på Mac OS.

Der er også et nyt tastatur.

 

 

Files er også en ny app til iPad, og der kan du se dine filer på tværs af iCloud, Dropbox, Google Drive og andre cloud tjenester.

Men en af de fedeste og længst ventede features var drag & drop fra en app til en anden. Det bragte stor begejstring i salen.

 

 

Apple har også opdateret Notat app’en, så du kan lave endnu flere notater uanset om du bruger fingre eller din Apple Pen. Du kan med din Apple Pen bare dobbeltklikke på låseskærmen, og allerede der få adgang til en ny note.

 

 

Apple tilbyder også fritekst søgning, også selvom det er håndskrevne notater.

 

 

Note appen kan nu også scanne andre dokumenter via kameraet.

 

 

Se også

iOS 11 kan afspille FLAC

Prøv den nye iOS 11 public beta

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.