Forside Nyheder

Det kan EUs kæmpebøde til Google betyde for dig

-

Tirsdag blev det rapporteret vidt og bredt, at EU havde tilkendt Google en bøde på næsten 18 milliarder kroner.

Det er den danske konkurrence-kommissær, Margrethe Vestager, der igen har sendt en kæmperegning til en af de store, amerikanske tech-giganter. Denne gang handler det bl.a. om Googles praksis i forhold til prissammenligningstjenester.

Annonce:

Google har ifølge EU-kommissionens undersøgelse aktivt nedprioriteret andre prissammenligningstjenester såsom Pricerunner, og lokalt orienterede tjenester som f.eks. EDBPriser.dk, Mobilpriser.dk eller Telepristjek.dk i Danmark.

Samtidig har de givet Google Shopping, deres egen tjeneste, en mere prominent placering. Siden Google har et nær-monopol på Internet-søgning, er de ifølge EU-lovgivningen forpligtet til at give lige meget plads til alle tjenester af samme slags.

Det betyder, at de fremover – ud over at betale den kæmpebøde, de har fået – skal opprioritere de andre prissammenlignings-tjenester. Du kan læse flere detaljer om afgørelsen her.

For den almindelige forbruger kan dette betyde, at du i fremtiden vil se et langt bredere udvalg af lokale steder, du kan købe varer. For Rec.dk-læserne, der typisk har en stor interesse i forbrugerelektronik, vil det betyde to ting:

For det første vil det (i teorien) blive muligt rent faktisk at bruge Google til at finde de bedste priser på tingene. Mange af læserne går formentlig allerede direkte til danske prissammenlignings-sites for at finde den bedste pris på den næste smartphone eller fladskærm.

For det andet kommer der formentlig en større tilstedeværelse af danske, fysiske butikker, hvor man kan gå ned og hente sin vare, hvis man gerne vil have den hurtigt. De danske prissammenlignings-sites har nemlig typisk også flere lokale, fysiske butikker på listerne, end Google har.

EU-kommissionen er i øvrigt ikke færdige med Google. De er stadig i gang med undersøgelser af både Android og AdSense for brud på konkurrencelovgivningen.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.