Ny Xbox Scorpio: Følg Microsofts Xbox event

-

Søndag aften lancerer Microsoft den ny og vildere Xbox: Project Scorpio. Følg eventet her.

Microsoft har tidligere løftet sløret for hvor vild den nye Xbox superkonsol bliver. Project Scorpio vil blive den hidtil kraftigste spillekonsol.

Den kommer med en 8 core x86 CPU, der kører med 2,3 GHz. Dertil en grafikprocessor (GPU) med 40 tilpassede regneenheder. GPU kører 1,172 GHz.

Der er 12 GB RAM af GDDR5-typen, en 2,5″ harddisk på 1 TB – og et UHD Blu-ray drev til afspilning af 4K-indhold fra disk. Af de 12 GB RAM er 9 GB til rådighed for spillene.

 

Project Scorpio hardware. Foto via: Digital Foundry

 

Denne hardware kan trække spil i fuld 4K UHD med HDR. Dvs. 4K-opløsning med 60 frames per sekund (60 Hz) og HDR (High Dynamic Range).

Det er på dette punkt, 4K gaming, at Scorpio for alvor trækker fra det PlayStation kan tilbyde med det nuværende lineup af konsoller. Hvor PlayStation opskalerer til 4K, så er Xbox Scorpio ægte 4K.

På lydsiden får den understøttelse for Dolby Atmos og et proprietært lydformat kaldet HRTF (udviklet af Microsoft Hololens Team for virtual reality).

Scorpio understøtter også VR headsets.

Den nye konsol kommer med indbygget strømforsyning.

 

Project Scorpio hardware. Foto via: Digital Foundry

 

Følg Microsofts lancering

I dag søndag afholder Microsoft deres Xbox-event i forbindelse med gamingmessen E3.

Det kan følges fra kl. 23.00 dansk tid, og Microsoft har allerede meddelt at dette event kommer til at vare længere end de 1,5 timer som det plejer at vare.

Se alle muligheder for at følge eventet her.

 

Annonce