Forside Nyheder

Tim Cook åbner (lidt) op om Apples selvkørende bil-projekt

-

”Vi ser det som det ultimative AI-projekt”.

Sådan beskriver Tim Cook det autonome fartøjs-projekt, som Apple er i gang med, overfor Bloomberg.

Annonce:

Det startede som bekendt med en selvkørende bil, men er siden gået over til at fokusere på software. Og netop derfor giver det måske muligvis mere mening at tale om autonome fartøjer end selvkørende biler. I princippet kan den samme software nemlig bruges til selvkørende droner, robotter og meget andet end biler.

Cook brugte, måske meget bevidst, betegnelsen ”autonomi” om teknologien uden at specificere, hvad det var, der skulle være autonomt: ”Autonomi er utroligt spændende for os, men vi må se, hvor det fører os hen. Vi er ikke klar til at sige noget i forhold til konkrete produkter, men vi er ærlige, når vi siger at vi ser det som en meget vigtig kerneteknilogi”.

Der er dog næppe megen tvivl om at biler bliver mindst ét af fokusområderne for den kunstige intelligens, Apple er ved at udvikle til autonomi. Cook fortæller i interviewet, at han mener, at bilindustrien ”er moden til disruption”, og at selvkørende teknologi er en af tre store forandringer, bilbranchen kommer til at gennemgå.

De to andre er en stigende andel af hhv. elektriske biler og delebiler.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.