Forside Nyheder

AR gør ’Take on Me’-videoen til virkelighed

-

Hvor meget udvikler teknologi sig på 33 år? En hel del.

Men nye idéer udvikler sig åbenbart lidt langsommere. Det er således en gammel idé at blande en skitse-agtig tegneserieverden med den virkelige verden. Men nu kan det bare gøres væsentlig nemmere og med væsentligt billigere teknologi.

A-has banebrydende ’Take on Me’-video fra 1984 skød ikke bare bandet ud i den internationale musikatmosfære, den var også en ny og mere ambitiøs måde at lave musikvideoer på, der var med til at gøre musikvideoer til et sted, hvor man kunne eksperimentere med visuelle effekter

Ved hjælp af Augmented Reality-softwaren ARKit, som Apple præsenterede ved WWDC, har firmaet Trixi Studios lavet en koncept-app, der viser, hvordan man med AR kan få sit hjem til at ligne ’Take on Me’-videoen og gå rundt blandt håndtegnede vægge, møbler og mennesker.

App’en er ikke offentligt tilgængelig (men den får så meget omtale lige nu, at det måske kan ændre sig). Den fungerer i stedet som en demonstration af, hvad der reelt er muligt med ARKit, og kan dermed vise vejen for, hvad der er på vej.

Men det mest imponerende er måske, at hvad der tog månedsvis af manuelt arbejde i 1984, kan nu gøres i realtid på en smartphone.

Annonce