Forside * Featured

Gør-det-selv overvågningskamera versus Ubiquiti G3

-
Steen har bygget sit eget sikkerhedskamera

Er det realistisk at lave et overvågningskamera selv og kan det måle sig med en kommerciel løsning? Det snakker jeg om i denne artikel, hvor jeg designer et overvågningskamera og derefter sammenligner billedekvaliteten under forskellige lysforhold med den fra det Ubiquiti G3 overvågningskamera jeg tidligere har anmeldt.

For at kunne lave en kameraløsning på realistisk tid, har jeg valgt at basere kameraet på en let tilgængelig platform: Raspberry Pi.

Jeg har valgt Raspberry Pi Zero W som er en særdeles kompakt løsning, med en 1 GHz ARM processor, 512 MB RAM og understøttelse for 2,4 GHz wifi og Bluetooth.

Annonce:

Man kan installere en Linux på enheden, og dermed har du en fuld funktionsdygtig platform at arbejde med. Det er en særdeles kraftfuld løsning til en ganske beskeden pris. Den koster ca. 90 kr i Danmark.

Raspberry Pi Zero W har understøttelse for et kameramodul, som skal købes separat. Det er ret dyrt (250 kr) i Danmark, så jeg vil anbefale at smutte en tur på ebay, hvor man kan være heldig at finde dem til under 100 kr.

Herligheden skal selvfølgelig pakkes ind i en kasse, og her har jeg valgt at designe en kasse fra bunden og printe den på min 3d printer.

Softwaren er skrevet i python og implementerer basal bevægelsesdetektion, så et billede tages hver gang kameraet detekterer en bevægelse.

For at sammenligne med Ubiquiti G3 kameraet har jeg sat begge kameraer ved siden af hinanden og taget billeder under tre forskellige lysforhold.

Efter min mening er kvaliteten af billederne fra den kommercielle Ubiquiti løsning klart bedst, hvilket vel næppe er overraskende. Dog mener jeg at kvaliteten af billederne fra denne GDS løsning er fuldt ud brugbare formålet.

Og så skal vi lige huske, at denne GDS løsning koster under en femtedel af hvad man skal give for et enkelt G3 kamera!

Se en gennemgang af designet og en demonstration af løsningen i denne video:

Nørd’o’teket

Denne artikelserie bringes i samarbejde med Nørd’o’teket, hvor du kan læse supernørden Steen Garbers Enevoldsen‘s tanker om meget af den teknik du møder i hverdagen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.