Forside Indhold og distribution Musik

Google Play Music og YouTube Red smelter sammen

-

Inden længe kan Googles to betalings-streamingtjenester være væk.

Altså, det vil sige, selve tjenesterne forsvinder ikke, men smelter derimod sammen, muligvis under et fælles, nyt navn.

Som det er nu, er det let at blive forvirret af Googles mange streamingudbud. Ud over betalingstjenesten Google Play Music er der YouTube Music, der er gratis. Den sidstnævnte giver dog adgang til langt mere, hvis man samtidig er medlem af YouTube Red, der er Googles betalingskanal for videoer. Og endelig er der YouTube TV, en live-tv-streamingtjeneste, der stadig er under udbredelse.

YouTube TV bliver der indtil videre ikke pillet ved. Men ifølge Lyor Cohen, der er YouTubes musikchef, smelter resten nu sammen i en enkelt tjeneste. Navnet på den nye, samlede tjeneste er endnu ikke afsløret, men angiveligt begyndte holdene bag de forskellige tjenester allerede at arbejde som ét hold i februar.

Som det er nu, får man et Google Play Music-abonnement med oven i hatten, når man køber et YouTube Red-abonnement, så der har været tegn i sol og måne på en sammenlægning i et stykke tid.

Hvornår den endelige sammenlægning sker, er heller ikke afsløret endnu.

Annonce