Forside Nyheder

Læser du betingelserne inden du tilslutter dig til trådløse netværk?

-
Pas på gratis trådløse netværk (Foto: Pixabay)

Læser du egentligt betingelserne inden du tilslutter dig et gratis trådløst netværk? Et britisk firma havde krævet at deres brugere skulle levere 1.000 timer samfundstjeneste for adgang, og skrevet det i betingelserne.

22.000 brugere af en gratis trådløst internetforbindelse igennem firmaet Purple må have fået kaffen galt i halsen, da det gik op for dem, at de havde tilsluttet sig et gratis trådløst netværk, der gav adgang til internettet. Men prisen som stod i betingelserne var at de skulle levere 1.000 timers samfundstjeneste, hvor de skulle rense toiletter.

Purple GDPR Compliance Portaloo Pic (PRNewsfoto/Purple)

Purple gjorde det naturligvis med et glimt i øjet, for at bevise hvor uopmærksomme folk er på de betingelser de godkender når de f.eks. tilslutter sig et trådløst netværk i et center, en restaurant eller andre steder hvor der er gratis internet. Så ingen af de mange brugere kommer til at levere den forventede indsats.

“Vores eksperiment viser at det er alt for let bare at krydse af i en boks, at man acceptere noget uretfærdigt”, fortæller Gavin Wheedon som er direktør for Purple.

Purple GDPR compliance Terms overview (PRNewsfoto/Purple)

 

Din email adresse er også tit et mål

Mange steder er opsamling af permissions det ultimative mål for at give kunderne gratis internet. Skriv din email for at få adgang, og så glemmer folk lige at dagen efter er indbakken fyldt med gode tilbud fra enten butikker eller restauranter.

Læser du egentlig betingelserne for brug af f.eks. gratis internet i lufthavne og centre?

 

Læser du betingelserne inden du accepterer ?

Ja, altid
Nej, aldrig
Hvad er betingelser?

Trivia Quizzes

Annonce