Forside Produkter Mobil

Næste iPhone: Ingen touch id, erstattes af ansigtsgenkendelse

-
iPhone 8 koncept af Martin Hajek

Næste iPhone kan droppe fingeraftrykslæseren til fordel for ansigtsgenkendelse, lyder det fra anerkendt Apple-reporter.

Rygterne om “iPhone 8”, “iPhone X”, “iPhone Edition”, eller hvad jubilæumsmodellen nu end ender med at hedde, har varet i månedsvis nu.

Rygterne har være enige om at Apple dropper den fysiske ‘home’-knap, til fordel for en skærm der går mere til kant.

Annonce:

Men hvad så med den “touch id” sensor der i dag sidder i knappen, og efterhånden benyttes til validering af mange ting inkl. validering af betaling, login i netbank, login i e-boks oma.?

Her har rygterne været mere svingende. Angiveligt fordi Apple gerne ville have fingeraftrykslæseren ned i skærmen, men har kæmpet med at få dette gjort stabilt nok.

Derfor opstod en overgang rygter om en fingeraftrykslæser på bagsiden af jubilæums-iPhone. Et rygte der dog lader til at være lagt i graven igen.

Det har af flere været tolket som at så havde Apple nok fået løst udfordringerne med en “Touch id” læser nede i selve skærmen.

Men nu skriver den anerkendte Apple journalist, Mark Gurman fra Bloomberg, at Apple istedet arbejder på ansigtsgenkendelse.

Ansigtsgenkendelsen, der angives som mere sikker end fingeraftrykslæseren, vil give adgang til login, godkende betalinger og åbne kodeordsbeskyttede apps ved at telefonen scanner dit ansigt via en ny 3D-sensor.

Dette tilmed lynende hurtigt, hans kilder beretter om få hundrededele af et sekund om at fuldføre en scanning og godkendelse.

Genkendelse af ansigter er ingen nyhed i smartphones, men hvor tidligere løsninger har arbejdet med 2D-kameraer og ladet sig snyde af simple fotos i 2D, så skulle 3D-kameraet være bedre til at godkende/afvise ansigter.

Vi gør opmærksom på at dette kun er et rygte. Vi må vente til Apples præsentation til efteråret for at se hvad de næste iPhones indeholder af teknologi.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.