Forside Nyheder

Sommerens Top 5 hos Blockbuster

-
Foto: recordere.dk

Hos Blockbuster kan man tydeligt mærke, at sommerferien har ramt det danske land, og der derfor er ekstra god tid til at se film hjemme i stuerne. Vaiana og Fifty Shades – i mørket topper listen over de mest sete film.

Den danske sommer er lunefuld, og hos Blockbuster kan man mærke, at ferien bestemt også bruges til at se nogle af de film, som man ikke nåede at se i biografen. Siden sommerferiens begyndelse er filmudlejningerne steget med 25 pct. hos Blockbuster.

 

 

Sommerens største filmhit er animationsfilmen ‘Vaiana’.

– Der er ingen tvivl om, at ‘Vaiana’ er et stort hit hos de danske børnefamilier, og det forstår jeg godt. Filmen er, på linje med ‘Frost’ og ‘Zootropolis’, en af de bedste animationsfilm, Disney har begået de seneste år. Børnefilm er generelt en meget populær filmkategori hos os, og derfor er jeg heller ikke overrasket over, at både ‘Vaiana’ og den nyeste Far til fire-film er med i sommerens top 5, fortæller Casper Hald, der er direktør i Blockbuster.

Det er dog ikke kun børnene, der får lov at bestemme filmunderholdningen her i sommerferien.’Fifty Shades – i mørket’, der er baseret på anden bog i den populære trilogi af E.L. James, topper også hitlisten over de meste sete film i sommerferien.

– Der skal selvfølgelig også være underholdning til mor og far i ferien, og jeg er helt sikker på, at ‘Fifty Shades – i mørket’ bliver et af vores store hit i år. Bøgerne om Anastasia og Christian Greys erotiske og eksperimenterende forhold har jo taget hele verden med storm, og da den første Fifty Shades-film havde premiere i 2015 blev den et enormt hit, og den har faktisk været populær lige siden.

To ud af de fem mest sete film i denne sommer er danske, og det er ganske fine placeringer i betragtning af, at de danske film er i intens konkurrence med resten af verden, og at ikke mindst Hollywood kommer med langt flere titler til det danske marked end dansk film selv gør.

– De danske films popularitet vidner dels om, at den danske filmbranche leverer film af høj kvalitet, men det afspejler nok også, at vi som lille sprogområde godt kan lide den nærhed, der er i film på vores eget sprog, siger Casper Hald.

‘Underverden’, der indtager tredjepladsen her i sommer, er indtil videre den mest sete danske film i 2017.

Sommerens mest sete film på blockbuster.dk

  1. Vaiana
  2. Fifty Shades – I mørket
  3. Underverden
  4. The Great Wall
  5. Far til fire – På toppen

Baseret på antal transaktioner gennemført hos Blockbuster fra 23. juni til 9. juli 2017.

Annonce