Forside * Featured

F1 2017 anmeldelse

-

F1 2017 er på gaden den 25. august. Vi har haft det officielle Formel 1 spil snurrende i vores PS4 Pro et par uger og er klar med dommen.

Selvom F1 serien udkommer hvert år omkring denne tid, er der ikke blot tale om opdaterede navne og lidt ny maling på bilerne.

Annonce:

Sporten har op til denne sæson gennemgået en række opdateringer i form af hurtigere biler med bredere dæk og bedre downforce. Alt sammen lavet for at fornøje både teams og tilskuere.

De mange ændringer er overført til spillet på glimrende vis. Bilernes mere potente udseende er tydeligt sammenlignet med sidste års version, ligesom styringen har rykket sig.

 

 

Forskellen er ikke enorm, men 2017 bilerne kan presses mere i svingene og kan lettere ”reddes”, hvis du spinner ud. De er dog også vildere at tæmme og byder derfor på masser af udfordringer.

Man føler virkelig farten og kæmper konstant med at forbedre omgangstider.

En god feature er de mange indstillingsmuligheder – ligefra tractioncontrol, antilock på bremser, guidelines der kan slås til og fra, samt nye muligheder for at finjustere modstandernes niveau.

På den måde favner F1 2017 bredt og hvad enten du er nybegynder eller ekspert i bilspil, så byder F1 2017 på en passende udfordring.

 

 

Større karrieredel

Sidste år bød F1 2016 på en karrieredel der legede lidt med udvikling af bilerne i løbet af sæsonerne.

Dette bygges der videre på i år. Du præsenteres nu for et hav af opgraderingsmuligheder, hvor du efter bedste evne skal vælge hvilken vej du vil tage bilen og dit team, der er nemlig hverken penge eller tid til at gøre det hele på en gang.

Hvorvidt du satser på at gøre bilen lettere, forbedre dens downforce, skabe nye dele til motoren eller måske hellere vil gøre dit pit-crew hurtigere og dermed spare tid på pit-stops, er alt sammen op til dig.

Du kan også investere i forbedring af kvaliteten på de udviklede dele, hvorved du mindsker risikoen for fejl på delene.

 

 

Mulighederne er VIRKELIG mange og Codemasters har udtalt, at det nemt kan tage op mod 8 sæsoner at få det hele udviklet, og det vel at mærke kun hvis du tjener det maksimale antal penge ved hvert løb.

Det er nemlig sådan, at for at udvikle bilen, skal der tjenes penge under træningssessionerne inden hvert løb.

Træningerne er udvidet fra sidste år og tæller bl.a. test af dæk, bremser, løbstempo og andet. Alt sammen nødvendigt at teste og helst bestå, hvis du følge med i udviklingskapløbet og høste vigtig erfaring inden kvalifikation og løb.

Personligt har jeg altid haft tendens til at gå direkte til kvalifikationen, men nu giver det rigtig god mening at teste bilen – der skal noget ind på kontoen som sagt!

 

 

 

Foruden selve mesterskabet introducerer F1 2017 klassiske biler, som du inviteres til at køre i løbet af sæsonen. Det er dog frivilligt om du vil deltage i de andre løb eller blot vil koncentrere dig om mesterskabet.

F1 2017 forsøger virkelig at inddrage dig i mere end blot kørslen på banerne. Du fungerer både som kører og teammanager. Udviklingen af bilerne er sjov og kan tage meget af ens tid i kampen for at forbedre sig.

Derudover kan du rigtig nørde med bilens setup og dækstrategi, ligesom du i år også skal administrere motor, gearkasse og andet, idet delene bliver slidte som løbene skrider frem.

Jeg savner dog mere lir omkring din rolle som kører. Interviews, kommentatorer der kalder dig ved navn frem for bare den bil du sidder i, snak om dine tidligere bedrifter osv, alt sammen små ting som vil være med til at gøre oplevelsen mere troværdig.

 

 

Andre muligheder

Foruden de tidligere nævnte klassiske F1 biler er tidskørsel og multiplayer naturligvis med igen.

Derudover har jeg store forventninger til onlinedelen, hvor der bydes på muligheden for at spille med vennerne over en hel sæson.

Da det i sagens natur kan tage lang tid at gennemføre en hel F1 sæson, kan du gemme dine onlineløb og dermed dyste mod vennerne når det passer jer (f.eks i de rigtige løbsweekender for ekstra lir ☺).

Da spillet ikke er officielt udkommet under spiltesten, har jeg ikke haft mulighed for at prøve onlinedelen.

 

 

Konklusion

Uagtet at F1 2017 kan udvikles mere udenfor banen, er det stadig et fremragende F1 spil – det hidtil bedste i serien.

Grafikken er et step up fra sidste år og afspiller du fra en PS4 pro kan du glæde dig over 4K, HDR, bedre skygger, mere realistisk lys, forbedrede reflektioner i bilerne mv – alt sammen i 60 fps.

Styringen af bilerne er underholdende, udfordrende, svær, men stadig tilgængelig for alle takket være de mange indstillingsmuligheder.

Derudover er karrieredelen dybere end nogensinde og muligheden for at gemme sin onlinesæson mod vennerne er god.

F1 2017 bør spilles med et rigtig godt rat med Force Feedback (kan anbefale Thrustmaster T300) og kan varmt anbefales alle med en Formel 1 drøm på cv´et.

 

 

Pris og tilgængelighed

For aktuel pris for F1 2017 vælg ønsket computer/konsol:

Spillet udkommer d. 25/8.

 

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Karakter
8
Forrige artikelEksperter: Du har penge tilgode i licens
Næste artikelForudbestil Xbox One X Scorpio Limited Edition nu
f1-2017-anmeldelseF1 2017 er et fremragende F1 spil - det hidtil bedste i serien. Lækker grafik i 4K med HDR, bedre skygger, mere realistisk lys og forbedrede reflektioner i bilerne. På en og samme tid både underholdende, udfordrende, svær, men stadig tilgængelig for alle takket være de mange indstillingsmuligheder.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.