Forside Indhold og distribution Film

Gamle danske filmbilleder og manuskripter digitaliseres

-
Pigen og Pressefotografen. Foto: Henning Kristiansen. Filmen kan ses på Dansk Filmskat

Nordisk Film begynder nu at digitalisere det næste led i dansk filmhistorie: Billeder, manuskripter, plakatskitser mm.

Efter digitalisering af de gamle danske film, som i dag bl.a. kan ses på streamingtjenesten Dansk Filmskat, så er det blevet tid til at sikre den øvrige del af den danske filmhistorie.

Det omfatter de mange originale skitser til filmplakater, manuskripter, partiturer og bag-scenen-billeder, sanghæfter bliver i tusindevis af stillbilleder fra en lang række danske film

Annonce:

Det er Nordisk Film, der med rettighederne til de mange filmtitler, som står for digitaliseringsprojektet. Til at begynde ved omfatter det materiale fra 250 danske film.

“Der er en del af dansk films historie, som vi hos Nordisk Film gerne vil sikre for fremtiden. Der er masser af både sjove, rørende og overraskende billeder og andet interessant materiale iblandt”, fortæller siger Kasper Rasmussen, redaktør på Dansk Filmskat hos Nordisk Film.

Det er over 2.000 originale dias og negativer, over 13.000 papirfotos samt et stort antal plakater og andet materalet fra blandt andet Morten Korch-filmene, Soldaterkammerater, Far til fire, Stjernetegnsfilmene, Mig og Charly, Zappa, Walter og Carlo, Mord i mørket og et utal af Dirch Passer-film.

 

Galleri

 

Annonce:
Forrige artikelMere nyt om Facebooks AR-briller
Næste artikelPrisen rasler ned på HTCs VR-briller
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.