Forside Nyheder

Den legendariske spil-hippie Jeff Minter vender tilbage med ny ’Tempest’

-

Ældre Recordere-læsere, der har en historik med hjemmecomputere husker måske Jeff Minter.

Hvis man spillede en del Commodore 64 eller ZX Spectrum i firserne, er navnet formentlig bekendt.

Jeff Minter blev oprindelig kendt på at skabe arkadespillet ’Tempest’ i 1981, der var et stort hit blandt tidlige arkadespil. Siden rykkede han over på hjemmecomputer-platformen, hvor han lavede en hel del trippede, hippie-agtige spil, hvilket passede fint til hans langhårede, langskæggede image.

Han havde en fascination af visse dyr, der derfor var i centrum i en hel del af mandens spil. Således lavede han spilhits som ’Attack of the Mutant Camels’, ’Revenge of the Mutant Camels’, ‘Sheep in Space’, ‘Mama Llama’ og ‘Metagalactic Llamas Battle at the Edge of Time’. Han kaldte endda sit softwarefirma for Llamasoft.

Han var dog også kendt for spil som ’Gridrunner’, ’Matrix: Gridrunner 2’, ’Hovver Bovver’ og ’Voidrunner’.

Men ’Tempest’ var så banebrydende, at mange stadig forbinder ham med det spil. Han lavede derfor i 1994 en ny version, ’Tempest 2000’, men siden har han været uvenner med Atari. Nu har de imidlertid fået styr på aftalerne, og Minter skal derfor stå bag ’Tempest 4000’, der kommer senere på året, skriver Gamasutra.

For nylig har Jeff Minter fået en del opmærksomhed, fordi hans første spil til PlayStation 4, ’Polybius’ er med i en video fra Nine Inch Nails’ nyeste album, ‘Less Than’.

 

 

Annonce