Forside Baggrund

Skal licensen væk?

-
Foto: 123rf.com. Illustration: recordere.dk

De danske politikere er på vej hjem fra sommerferie, og så skal der store udmeldinger ud til folket. Dansk Folkeparti vil helt fjerne licensen, og så lægge den over på finansloven. Hvad syntes du?

DF-Formand Kristian Thulesen Dahl, har til Berlingske udtalt, at man bør fjerne licensen, spare 25% af DR’s budget, og så flytte omkostningerne til public service over på finansloven.

Dansk Folkeparti mener at DR er vokset sig for stor og dominerende i det danske medielandskab, og vil hellere se et mangfoldigt medielandskab hvor private og licensfinansierede stationer konkurrerer på mere lige vilkår.

Annonce:

“Hvis ikke vi politikere gør noget ved det, vil de private mediers trængsler kun blive større, og om fire-fem år vil DR sidde med en endnu større rolle i nyhedsformidlingen end i dag. Og det går ikke. Vi har behov for et mangfoldigt mediebillede.”, siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

“En skattelettelse” mener DF

Hvis man flytter DR over på finansloven, vil de penge man betaler i licens nu være en skattelettelse, da man ikke foreslår en forhøjelse af skatten til at finansiere de tabte licensindtægter.

Man skal ikke være blind for at se at DF nu ønsker at licensen bliver en del af den store skatteaftale man skal kigge på i efteråret, hvor andre partier ønsker lettelser i topskatten.

 

Hvad syntes du?

Skal licensen fjernes og flyttes over på finansloven, og skal man samtidigt skære 25% af DR’s indtægter væk, for at presse DR til at lave mere fokuseret indhold?

Skriv din mening i kommentarerne.

 

 

Annonce:
Forrige artikelDiscovery og DR deler OL
Næste artikelDen legendariske spil-hippie Jeff Minter vender tilbage med ny ’Tempest’
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.