Forside Nyheder

Intel dropper deres VR-projekt

-

Det er muligvis et tegn på, at VR-boblen allerede er ved at briste.

I et marked, hvor Microsoft, Google, Apple, Facebook/Oculus, HTC, Samsung, Sony og mange andre er hoppet med på enten VR- eller AR-vognen, må der nødvendigvis være en mætning af markedet på et tidspunkt. Og det betyder som regel, at nogen falder fra.

Det ser ud som om, Intel bliver den første, store spiller, der dropper ud af kapløbet. I hvert fald, når det gælder deres primære satsning, Alloy VR (bill.)

Road To VR rapporterer, at Intel har lukket Alloy VR-projektet ned, angiveligt på grund af mangel på interesse hos partnere i markedet. Lidt ligesom Googles Daydream eller Microsofts Mixed Reality, var Alloy tænkt som en slags OEM-teknologi, som kunne implementeres af typiske Intel-partnere som ASUS, Acer og Dell. Men netop de tre har valgt at gå med Microsofts Mixed Reality i stedet.

Alloy var også en standalone-løsning, noget som Intels chef for VR-udvikling, Kim Pallister, har kaldt ”mindre optimalt” overfor PC World.

Intel er dog ikke helt ude af AR/VR-spillet. I stedet vil de ifølge en udmelding til Road To VR nu fokusere på at udvikle chip-teknologier, der kan facilitere trådløs overførsel af de store mængder af data, der skal sendes fra f.eks. en pc til et headset for at give en rigtig god VR-oplevelse.

Annonce