Forside IFA IFA 2017

Sonys “HomePod” højttaler kører Google Assistant

-

Sony har valgt Googles taleassistent til deres kommende smart-højttaler, der skal konkurrere med Apple HomePod, Amazon Alexa og de øvrige.

Sony kaster sig ikke ud i at bygge deres egen assistent til hjemmet, men har i stedet valgt at samarbejde med Google om deres Google Assistant, ligesom også Panasonic gør det med deres SC-GA10.

Annonce:

Model LF-S50G hedder Sonys udgave af en smarthøjttaler til hjemmet, og ligesom Google Home vil denne kunne benyttes til – udover musik – at tjekke vejrudsigt, trafik, styre lys mm.

 

Video

Videoen her er fra IFA-udstillingen hvor Sony demonstrerede den lille ny. Det ser dog ud til at de skal finpudse styringen med håndbevægelserne noget mere inden den sendes på markedet.

 

Der er indbygget Chromecast og den kan styres/indstilles med Google Home app.

Lyden spredes 360 grader ud fra højtttaleren, nok til at spille mindre rum op. Ideel til køkken og værelser.

Som det ses på videoen ovenfor, så kan højttaleren styres vha. ‘gestures’ – bevægelser med finger og hånd.

Volume kan styres ved at dreje fingeren rundt henover toppen, til med uret eller mod uret. Start/stop, ‘skip next’ og ‘skip prev’ kan klares med håndbevægelser.

 

 

 

Selvom denne højttaler ikke er annonceret til det danske marked, så viser den lidt om hvilken vej det går med disse produkter, der rykker taleassistenterne ind i hjemmet.

Prisen i USA bliver $200, omregnet er det ca. kr. 1.360.

Se også: Første HiFi-højttalere med Google Assistant

 

Annonce:
Forrige artikelNu med video: BeoPlay E8 – de helt trådløse in-ear
Næste artikelDR: 3 helt nye julekalendere i år
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.