Forside * Featured

Apple TV 4K får automatisk skifte af billedfrekvens og SDR/HDR

-

Næste softwareopdatering (v.11.2) til Apple TV 4K får automatisk skifte af billedfrekvens og SDR/HDR.

Et savn ved medieafspilleren Apple TV er boksens manglende mulighed for automatisk at skifte billedfrekvens på HDMI-udgangen i forhold til indholdet.

Annonce:

For ny Apple TV 4K kan tilføjes savnet af manglende skifte mellem SDR (Standard Dynamic Range) og HDR (High Dynamic Range).

Film er normalt i 24 Hz (24 billeder per sekund). Til TV i Europe benyttes 50 Hz mens amerikanerne bruger 60 Hz. Så indholdet på streamingtjenester som DR TV og TV 2 Play er i 50 Hz billedfrekvens, mens Netflix og andre benytter 60 Hz.

Hidtil har Apple TV ikke understøttet automatisk skifte af frekvens efter billedindholdet, og hvis indholdets billedfrekvens ikke matcher den på tv-boksen, så kan det give hakkende billeder – som at bevægelser i billederne ikke er flydende men derimod gengives i hak.

Men nu er der godt nyt, for software version 11.2, til Apple TV, vil understøtte både automatisk skifte af billedfrekvens og automatisk skifte mellem videomodes med SDR og HDR, baseret på indholdet. Det forklarer Apple nu om til udviklerne.

Det er dog kun den seneste Apple TV 4K boks der vil understøtte dette.

 

Indstillingerne der aktiverer hhv. automatisk skifte af SDR/HDR og billedfrekvens i tvOS 11.2. Screenshot fra Apple
Apple-illustration af skifte af billedfrekvens og SDR/HDR i tvOS 11.2. Screenshot fra Apple

 

Tilgængelighed

Apple har netop lige udgivet tvOS 11.1 til Apple TV.

Hvornår tvOS 11.2, der indeholder de omtalte opdateringer, udkommer vides endnu ikke.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.