Forside * Featured

Commodore 64 ‘genopstår’ med retrokonsollen C64 Mini

-

Retro-konsoller er blevet det nye sort, og nu er der endnu en på vej der emulerer Commodore 64.

Commodore 64 var det hotte i 80’erne. Det var spillekonsollen der ikke var til at komme udenom på den tid.

Annonce:

Senere er der lavet mange emulatorer og andet, men snart udkommer den som retro-konsol i en lille udgave kaldet C64 Mini.

C64 Mini er halv størrelse af den oprindelige Commodore 64, og den kommer installeret med 64 af de originale spil.

Det er spil som ‘Speedball 2’: ‘Brutal Deluxe’, ‘Paradroid’, ‘Impossible Mission’, ‘Anarchy’, ‘California Games’, ‘Chip’s Challenge’, ‘Firelord’, ‘Mission A.D.’ og ‘Monty Mole’.

 

Disse spil medfølger i C64 Mini

 

Mini-udgaven er udstyret med HDMI-udgang for tilslutning til et TV samt 2 stk. USB-porte for joysticks (det der i dag kaldes game controllere). Der kan også tilsluttes et USB keyboard.

Hvis grafikken bliver for skarp i den moderne udgave så kan konsollen omstilles til ‘scanline emulation’ så der kommer vandrette streger ned over skærmen, så det ligner grafikken fra den oprindelige Commodore 64.

 

 

Udover de 64 medfølgende spil så er Basic-fortolkeren også bevaret. Så det er muligt at programmere, som på den originale C64. Der kan sågar programmeres nye spil.

Fabrikanten beskriver selv C64 Mini som ‘accurate C64 operation’.

Hvis C64 Mini virker lidt for lille så er der godt nyt, for firmaet bag lover at der er en fuld størrelse C64 på vej også.

 

 

Pris og tilgængelighed

C64 Mini lanceres i 2018 til en pris på $70. Omregnet vil det være omkring 650 kroner herhjemme.

Der er foreløbig ingen oplysninger om konsollen kommer til Danmark.

 

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.