Forside Indhold og distribution Musik

Microsoft skrotter Groove Music – Spotify overtager

-

Microsoft er heldige med nogle ting, og mindre heldige med andre.

Hvis der er noget, de næsten aldrig har været heldige med, så er det musiktjenester.

Helt tilbage til da de forsøgte at konkurrere med iPod og iTunes med Zune har Microsoft skulle slås for at kapre musikelskernes gunst. Og nu er endnu en Microsoft-musiktjeneste skredet i svinget.

Det er Groove Music, som er Microsofts seneste bud på en musikstreamingtjeneste, som i sin tid kom ind som en erstatning for Xbox Music og blev udbredt på såvel Windows til desktoppen, mobilen og Xbox-platformen.

Hvis man er betalende bruger af Groove Music, får man automatisk overført sit abonnement til Spotify, der dermed bliver endnu en tættere Microsoft-partner. Der findes allerede gode Spotify-apps til Xbox- og Windows-platformene, lige med undtagelse af Windows Phone, hvor Spotify-app’en – måske forståeligt nok – ikke er blevet opdateret meget længe. Der er yderligere instrukser om, hvordan man flytter sin musik m.m. til Spotify her.

Det er dog kun streamingtjenesten, der forsvinder. Selve Groove Music-app’en, der er standard-app’en til musikafspilning i Windows 10, forsvinder ikke lige nu. Man vil stadig kunne bruge den til at spille musik fra sit lokale drev eller fra en OneDrive-konto.

Annonce