Forside Produkter Connected Home

Test af Blaupunkt Q3200 (ikke så smart) smarthome hub

-

I en tidligere artikel kiggede jeg på en tyverialarm fra Blaupunkt, med indbygget smarthome funktionalitet. Jeg fokuserede sidste gang på alarmfunktionaliteten, og sætter derfor denne gang fokus på smarthome funktionaliteten.

Blaupunkt Q3200 understøtter Zigbee, og kan derfor forbindes til et væld af IOT dimser, lige fra tænd/sluk kontakter til Philips HUE pærer.

Grundlæggende virker hardwaren og installationen af IOT-dimser upåklageligt – dog med nogle udfordringer da jeg forsøgte at følge manualen som ikke helt reflekterer virkeligheden.

Annonce:

Det var en større omgang, og jeg ramte i forløbet bizarre problemer med keypads der kun virker hver anden gang, men det helt store problem og den primære årsag til, at jeg ikke kan anbefale Q3200 som en smarthome hub er brugerinterfacet.

Det er simpelthen ikke tidssvarende og den knudrede betjening vil blive en daglig kilde til frustration.

Blaupunkt er ikke værre end så mange andre, men er et meget godt eksempel på virksomheder som laver masser af god hardware med masser af funktionalitet, og så klasker det ind i et rodet brugerinterface nærmest som en eftertanke. Der skal LANGT mere fokus på useability!

Det blev til en længere video, da der virkelig er meget at snakke om. Se den her:

Nørd’o’teket

Denne artikelserie bringes i samarbejde med Nørd’o’teket, hvor du kan læse supernørden Steen Garbers Enevoldsen‘s tanker om meget af den teknik du møder i hverdagen.

Annonce:
Forrige artikelCommodore 64 ‘genopstår’ med retrokonsollen C64 Mini
Næste artikelEr dette en ny ZTE-smartphone med dobbeltskærm?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.