Forside Nyheder

Briterne gør klar til førerløse el-biler

-

Det er ikke kun i Californien, de er ved at forberede sig på en fremtid med førerløse el-biler.

Den britiske regering har nu besluttet sig for at gå denne fremtid i møde med stormskridt ved at inkludere midler til at få selvstyrende el-biler ud på vejene i deres kommende finanslov. Det skriver Reuters.

Annonce:

Finansloven, der bliver præsenteret onsdag, skulle efter sigende indeholde lovtekst, der ikke bare peger på lovliggørelsen af tests med selvstyrende el-biler – den indeholder også penge i budgettet til udbredelsen af dem.

Det sidste falder ind under et generelt initiativ til at øge mængden af el-biler efter det princip, man har brugt i Californien, nemlig statsstøtte og skattefordele til el-bilerne. Der er i alt sat 100 millioner pund – over 800 millioner danske kroner – af til dette formål.

Der er dog sat fire gange så mange penge af til etableringen en fond, der skal få et netværk af ladestationer til el-biler op at stå i Storbritannien. Den britiske finansminister, Philip Hammond, har en ambition om at få selvstyrende el-biler ud på de britiske veje om tre år, og de 400 millioner pund skal altså hjælpe med at skabe en infrastruktur, der gør dette muligt.

Nissan er allerede igang med at teste selvstyrende teknologi i London med deres el-bil Leaf (bill.) Den nye finanslov skal dog være med til at åbne op for, at disse tests (også for andre producenter) kan foregå uden, at der sidder et menneske bag rattet under testen.

Annonce:
Forrige artikelFokus: Airplay 2
Næste artikelGoogle Lens kan nu bruges med Assistant i Pixel-telefonerne
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.