Forside Produkter Mobil

De fleste Android-apps har 3.parts sporing

-
Fotos: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

3 ud af 4 apps til Android benytter tracking via en 3.parts tjeneste på nettet.

Ny forskning fra Yale-universitetets ‘Privacy Lab’ har set nærmere på hvor privat man er som Android-bruger, hvis der installeres apps. Det skriver avisen The Guardian.

Forskerne analyserede flere hundrede apps for i alt 25 kendte trackere, og fandt frem til at på det udvalg af Android apps som de testede, der var der kendt tracking i 3 ud af 4 apps.

Annonce:

Flere populære apps fra Google Play Store, inklusiv Tinder, Spotify, Uber and OKCupid, benytter en eller anden form for sporing, udført via 3.parts tjenester på nettet.

Alle de fire apps nævnt her benyttede Google-tjenesten Crashlytics, hvis primære anvendelse er at spore crashes på app’en, men samtidig kan opsamle viden om brugerne, hvad de laver og levere særligt indhold af social karakter.

Yale fortæller om trackeren FidZup, der via ultralyd kan spore telefoner i nærheden som kører bestemte apps. En funktion som FidZup dog siger ikke længere er i brug, da de benytter WiFi istedet nu,

To andre trackere kaldet Teemo (tidligere Databerries) og SafeGraph var indvolveret i en skandale tidligere på året, for at mappe den geografiske placering af 10 mio. franskmænd.

Forskerne mener at det er på tide at Google gør noget i forhold til privallivets fred, og gør det transparent hvordan disse trackere arbejder og hvad de indsamler.

Der er ikke lavet en tilsvarende undersøgelse for Apple iOS, men forskerne mener at situationen ikke nødvendigvis er bedre her, da mange af de samme app-udviklere distribuerer til begge platforme.

Denne type sporing kan handle om at målrette marketing og lære mere om brugeradfærd. I det hele taget blive klogere, her på Android-brugerne.

 

Annonce:
VIAThe Guardian
KILDEYale Privacy Lab
Forrige artikelHDMI 2.1 kan klare 10K-opløsning
Næste artikelAlvorlig sikkerhedsbrist i seneste MacOS (opdateret)
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.