Forside Nyheder

Der kan komme en 3D-sensor bag på iPhone om to år

-

Den sensor, der sidder forrest på iPhone X får muligvis en makker på bagsiden om et par år.

Det skriver Bloomberg, der har talt med kilder med kendskab til Apples Augmented Reality (AR)-planer.

Annonce:

Apple har gjort et stort nummer ud af deres ARKit, der gør det muligt for udviklere at lave apps, der gør brug af iPhone-hardwaren til at give brugeren en AR-oplevelse. Nylige eksempler på dette inkluderer Amazon, der i deres iPhone-app gør det muligt at indplacere udvalgte varer, man har kig på, i sin stue. Og på samme vis har IKEA lavet en app, hvor man kan indplacere virtuelle møbler, der hvor de skal stå, inden man køber (bill.)

Men alt dette foregår med det almindelige kamera. Nu, hvor Apple har begyndende succes med Face ID-teknologien på fronten, har de fået blod på tanden.

Angiveligt vil en 3D-sensor bag på en ny iPhone bruge lasere til at lave 3D-modeller af omgivelserne, på samme måde som det sker med LIDAR-teknologien, der bruges i selvstyrende biler. Her er det tiden, det tager en laserstråle at nå frem til målet, der bruges til at danne 3D-modellen.

Med den slags teknologi vil iPhone kunne levere langt mere præcise AR-modeller og gøre hele oplevelsen bedre. Google Tango-teknologi forsøger at opnå noget lignende, blot med andre typer sensorer.

Ifølge Bloombergs kilder tester Apple lige nu teknologien, og hvis de vælger at implementere den, vil det formentlig ske i den iPhone, der kommer i 2019.

Annonce:
Forrige artikelHTCs nye VR-headset har det hele ombord
Næste artikelToshiba TV solgt til Hisense
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.