Forside Baggrund

PostNord: Elektroniktyve taget i at stjæle fra lastbiler i fart

-
Screenshot fra YouTube

PostNord er nu også plaget af tyverier fra pakkebiler – mens de kører med 80 km/t på vejene. Men så satte de kameraer op i bilerne.

Varetransporter rundt omkring i Europa er i de senere år blevet ramt af en ny type tyverier, hvor lastbilerne tømmes for værdifuld elektronik.

Men ikke mens lastbilen holder for natten et sted, derimod sker tyverierne mens lastbilen transporterer varene rundt omkring på de europæiske veje – typisk ude på motorvejene hvor tyvene er sikker på at det går lige ud flere kilometer frem.

Annonce:

Se også: Millionkup, bande stjal iPhones fra kørende lastbil

Nu er det lykkes PostNord at få taget sådan en tyvebande på fersk gerning.

Efter nogle uforklarlige tyverier fra deres lastbiler, nåede PostNords sikkerhedstjeneste frem til at elektronikprodukterne måtte være forsvundet undervejs under transporten.

Herefter valgte de at opsætte kameraer inde i lastbilerne, og via mobildata kunne de overvåge udvalgte transporter i real tid.

PostNord koordinerede herefter med Politiet om hvilke ruter der var mest udsatte, og midt i september var der bid på en tur i Vestsverige.

Mens transporterne kørte med 80 km/t brød tyve ind i lastbilen, ved at køre en personvogn op bag lastbilen, bryde døren op og gå ind, men de havde ikke regnet med at politiet var klar.

Flere af indbrudene kan ses på videoen fra PostNord herunder.

 

 

Annonce:
Forrige artikelHegel H190 afløser EISA-vinderen H160
Næste artikelKlage over “reklame”-kasket i DR-program afvist
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.