Forside Baggrund

EU: Det indre marked for tv-signaler er aflyst

-

Europa-Parlamentet har afvist et af nøgleområderne for det digitale indre marked: Den fri bevægelighed for tv-signaler.

Grænseløs adgang til tv- og radio-signaler indenfor EU er blevet underkendt af Europa-Parlamentet, der afviser at genåbne ‘Sat Cab’-forslaget.

Annonce:

‘Sat Cab’ er en forkortelse for ‘The Satellite and Cable Directive’, og det er et af de 16 forslag til et digitalt indre marked i EU. Forslaget omhandler en modernisering af rettigheder så tv og radio kan sendes på tværs af landegrænserne, og ikke som i dag ofte er udsat for geoblokering.

Hvis forslaget var blevet vedtaget ville det f.eks. være muligt at se signalerne fra YouSee og Stofa kabel-tv i udlandet (indenfor EU).

“Sat Cab-forordningen blev oprindeligt lavet for at styrke europæisk indhold og gøre det muligt for både forbrugere og Europas audiovisuelle sektor at høste fordelene ved det digitale indre marked”, fortæller Nicola Frank, chef for europæiske anliggender hos EBU (European Broadcasting Union).

Hun påpeger at nedstemningen i Europa-Parlamentet, af en modernisering af ‘Sat Cab’-direktivet, er med til at opretholde et fragmenteret europæisk audiovisuelt marked, hvor indhold ikke kan ‘flyde’ på tværs af grænserne til gavn for tilgængelighed og europæisk kultur.

Modstandere af grænseløst tv og radio har påpeget at rettighederne vil blive for dyre hvis de skal forhandles for hele EU fremfor et enkelt land, ligesom flere rettighedshavere ikke ser en fordel i at deres indhold på den måde bliver tilgængeligt i hele EU. Bl.a. har den italienske filmindustris organisation, ANICA, lobbyet mod forslaget.

EBU mener dog ikke kampen er slut endnu. Andre grene af det digitale indre marked fortsætter, og den med tv-signalerne kommer nok op igen på et senere tidspunkt.

 

Annonce:
KILDEEU, EBU og Variety
Forrige artikelCES-topchef: 5G vil ændre vores verden
Næste artikelDisney køber 21st Century Fox
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.