Forside Baggrund

Højttalere fra Sonos og Bose kan hackes udefra

-

Forskere fra Trend Micro har opdaget, at hackere kan overtage visse Sonos- og Bose-højttalere via nettet.

Det skal med det samme siges, at der næppe er grund til panik, da kun et forsvindende lille antal højttalere har denne sikkerhedsbrist.

Samtidigt er det begrænset, hvad hackerne kan gøre, når først, de har adgang til højttaleren. En af tingene er dog, som Wired skriver, muligheden for at du kan blive ’Rickroll’et’ – altså at Rick Astley’s ’Never Gonna Give You Up’ begynder at strømme ud af dine højttalere lige pludselig.

Trend Micro fandt ud af, at man kan finde visse netforbundne Sonos- og Bose-modeller (inklusive Play:1 og One) på nettet ved en simpel scanning af åbne Internet-porte. Det er dog langt fra alle højttalere, der har dette problem, for som Trend Micro gør opmærksom på, så fandt de kun meget få højttalere, da de lavede scanningen.

Sonos har allerede reageret. De har udsendt en patch, der begrænser mængden af data, en hacker kan få adgang til på denne måde. Samtidig har de meddelt pressen, at det faktisk er netværksejerne selv, der er problemet, eftersom Sonos mener, at der er tale ”miskonfigurerede” netværk. Det er netværk, hvor visse porte står pivåbne for f.eks. at gøre online-spil hurtigere.

Bose, hvis SoundTouch-system blandt andet er omfattet, har i skrivende stund ikke reageret på problemet.

Annonce