Forside Nyheder

Krigen mellem Amazon og Google er gået ud over YouTube

-

I de seneste måneder har man ikke kunnet starte YouTube-app’en på Amazons Fire TV-boks uden at få en meddelelse om, at app’en snart forsvinder.

Fra 1. januar vil YouTube-app’en ikke være at finde på boksen, fordi Amazon og Google ligger i krig med hinanden på flere fronter.

Annonce:

En række ejere af Amazons Fire TV-boks har dog i de seneste dage også oplevet, at app’en allerede er forsvundet.

Amazon har i stedet gjort det muligt at anvende Firefox og deres egen webbrowser, Silk, på Fire TV og tilgå YouTube ad den vej. YouTube forsvinder angiveligt fra Fire TV fordi, Amazon ikke vil lade deres Prime Video-indhold vises via Chromecast-platformen.

Krigen mellem Amazon og Google foregår dog ikke blot på tv-bokse. Ifølge Engadget har striden også rod i det faktum, at Amazon ikke vil forhandle Googles produkter såsom Pixel-telefonerne og Google Home på Amazon.com. Især Home er en torn i øjet på Amazon, der ganske forståeligt ser det som en tæt rival til deres Echo-højttalere.

Derudover går der rygter om, at Amazon vil starte en konkurrent til YouTube. De har ansøgt om varemærkebeskyttelse for navne som AmazonTube og OpenTube.

Amazon har dog meddelt, at man snart vil kunne købe Chromecast i deres store e-handelsbutik. De har allerede – modsat tidligere – gjort det muligt at købe Apple TV der.

Annonce:
Forrige artikelVenstre foreslår offentlig dansk “Netflix”
Næste artikelFranskmænd vil sagsøge Apple for iPhone-sløvhed
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.