Forside Indhold og distribution Musik

Medie: Tidal mangler brugere og kapital

-

Medie: Musiktjenesten Tidal bløder og kan mangle kapital til at klare sig igennem det næste år.

Sammenlignet med Spotify og Apple Music, der er Tidal en lille musiktjeneste, og de kæmper for både kapital og vækst i brugerbasen. For 2016 lød underskuddet på 368 mio. norske kroner, svarende til 279 mio. danske, før skat. Det skriver Dagens Næringsliv.

Annonce:

Det har kastet musiktjenesten ud i en mangel på såvel kapital som brugere, og Tidal kan have så lidt kapital tilbage nu, at den aktuelle pengebeholdning kun rækker til yderligere 6 måneders drift, vurderer Dagens Næringsliv.

Tilbage i januar i år der købte det amerikanske teleselskab Sprint sig ind i Tidal, med en investering på $200 mio. (1,25 mia. kroner) der gav dem en ejerandel på 33%. Dengang forlød det at investeringen ville sikre Tidal penge til driften for de næste 12-18 måneder.

 

Færre brugere end tidligere opgivet

Ifølge Dagens Næringsliv så er der sået tvivl om Tidal blev har så mange brugere som de selv har opgivet tidligere.

I september 2015 der tweetede Tidals medejer Jay-Z at musiktjenesten havde nået 1 mio. abonnenter, men ifølge DN viste afregningerne til pladeselskaberne at det reelle tal lå tættere på de 350.000. Omkring 6 måneder senere Jay-Z hævdede at nu havde de nået 3 mio. abonnenter, og her viste afregningerne at det lå tættere på de 850.000.

Seneste kendte brugertal stammer fra et internt dokument der omtalte 1,2 mio. abonnenter, og siden har Tidal været tavse om antal brugere overfor offentligheden.

Til sammenligning har Spotify 60 mio. betalende abonnenter (tal fra juli 2017) og Apple Musics 30 mio. brugere (tal fra september 2017).

Overfor Engadget, der kalder Tidal omtalen af kapitalmangel og lave brugertal for endnu en negativ historie om dem, og fortæller at de har vækstet år for år. De forventer at nå break even snart, og senere i 2018 begynder musiktjenesten at generere overskud.

 

Annonce:
VIAEngadget
KILDEDagens Næringsliv
Forrige artikelHBO Nordic makeover på apps og Apple TV
Næste artikelNy lov fjerner gebyrer på betalingskort
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.