Forside * Nyheder

SMS fylder 25

-

SMS’en har rundet et kvart århundrede.

I hvert fald, hvis man skal tro Neil Papworth.

Annonce:

Han påstår, at han sendte verdens første SMS til en mobiltelefon tilhørende den daværende direktør for  Vodafone, Richard Jarvis. Det skete 3. december 1992 – altså for lige over 25 år siden.

Beskeden lød helt enkelt: ”Merry Christmas”.

Denne første SMS-besked blev dog ikke sendt fra en mobiltelefon, men derimod fra Papworths computer.

Som det dog altid er tilfældet med teknologi-historie, diskuterer eksperterne stadig, hvem der kom først. Papworths SMS-besked blev sendt næsten ti år efter, udviklingen af SMS begyndte.

SMS som vi kender det idag, blev allerede implementeret i arbejdet med GSM-standarden i 1984, så visse teknologi-historikere stiller spørgsmålstegn ved, om Papworths SMS nu også var den første. Ville man f.eks. ikke have testet SMS, efterhånden som man testede GSM-teknologierne op igennem slutningen af firserne?

Men hvis vi tager Papworths ord for gode varer, kan vi i disse dage tippe med hatten for en fødselar, der forandrede måden, vi kommunikerer på for altid.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.