Forside Indhold og distribution Musik

Spotify afslører: Det lyttede danskerne mest til i 2017

-

Ed Sheeran var det helt store navn i musikåret 2017. Det viser nye tal fra Spotify, der fortæller, hvad danskerne har lyttet mest til i året, der snart går på hæld. Briten var den mest streamede artist i 2017 og stod samtidig bag ’Shape of You’, der slog ’Despacito’ i kampen om at være danskernes foretrukne hit. Blandt de hjemlige artister stod året i hiphoppens tegn med flotte placeringer til en lang række danske rappere.

2017 lakker mod enden, og Spotify har benyttet lejligheden til at tage temperaturen på danskernes musikvaner i året, der næsten er gået. Konklusionen er ikke til at tage fejl af: Danskerne elsker Ed Sheeran. Den 26-årige hitmager er nemlig den mest streamede artist herhjemme. Dermed vipper den karismatiske sanger sidste års topscorer, Justin Bieber, af tronen.

På andenpladsen er Drake, der for andet år i træk må tage til takke med denne placering, mens danske Gilli tjekker ind på en imponerende tredjeplads. Gilli er dog ikke den eneste dansker på den prestigefyldte liste over årets mest populære artister. Også Kesi, Gulddreng og Rasmus Seebach har fundet vej til top 10 og er dermed mere populære end både Rihanna og Kendrick Lamar.

Annonce:

 

Kesi

Rapperne hitter herhjemme

Og der er ingen tvivl om, at danskerne er glade for de danske artister. Administrerende direktør for Spotify i Norden, Jenny Hermanson, siger: ”Danskerne er generelt vilde med dansk musik, og i år er ingen undtagelse. Selvom der har været konkurrence fra en masse talentfulde artister fra udlandet, har dansk musik vundet de danske streamingfans´ hjerter.”.

Mens Ed Sheerans fængende popmelodier topper den samlede liste, er det en noget hårdere stil, der præger toppen af listen over mest streamede danske artister. Rapperne Gilli og Kesi har sat sig på de to øverste placeringer med henholdsvis en førsteplads og en andenplads. Fænomenet Gulddreng er sidste navn i top tre efter endnu et imponerende år.

25-årige Gilli er også med i danskernes top fem over mest streamede numre – oven i købet to gange. Hittet ’Rica’ var årets mest populære sang fra en dansk artist med en flot placering som nummer fire, mens ’Habibi Aiwa’ fulgte umiddelbart efter på femtepladsen.

”Gilli har haft et meget imponerende år, der understreger, hvor godt gang der er i den danske rapscene”, tilføjer Jenny Hermanson.

I det hele taget har 2017 stået i rappens tegn blandt de hjemlige kunstnere. Foruden Gilli og Kesi er den stærke bølge af nye hiphopnavne repræsenteret med blandt andre NODE, Ukendt Kunstner, Sleiman, Blak og Ude Af Kontrol, mens veteranerne Nik & Jay og Suspekt også har fundet vej til top 20.

’Shape of You’ sejrer i giganternes kamp

Ed Sheeran var ikke kun den mest streamede artist. Ørehængeren ’Shape of You’ var også danskernes absolutte favoritnummer i 2017. Dermed må Luis Fonsis sommerlandeplage ‘Despacito – Remix’, der fik en rekordkold juli til at føles lidt varmere, se sig henvist til andenpladsen i duellen mellem de to monsterhits. French Montana sætter sig på den sidste podieplads med ’Unforgettable’.

Det var ikke kun herhjemme ’Shape of You’ hittede. Sangen formåede at sætte ny global rekord med ikke færre end 1,4 milliarder streams og overtager dermed pladsen som det mest streamede nummer i Spotifys historie, samtidig med at Sheeran også sætter sig på førstepladsen over mest streamede artist på verdensplan. Sheeran har 47 millioner månedlige lyttere.

Se den fulde oversigt over musikåret på personlige playliste for 2017 på dette link. inkl. playlister og videoer. Du kan også få genereret din egen på 2017wrapped.com.

Annonce:
KILDEPressemeddelse, Spotify
Forrige artikel3 har sikret sig salget af OnePlus 5T Star Wars Limited edition
Næste artikel’House of Cards’ vender tilbage – uden Kevin Spacey
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.