Forside Produkter HiFi & Surround

TEST: Tivoli Audio – Model One Digital DAB+ radio

-
Tivoli Audio Model One Digital

Med skiftet til DAB+ er der endnu engang sat gang i salget af DAB radioer, og derfor sagde vi ja tak til at teste Tivoli Audio Model One Digital, der er en DAB+ radio med både FM, DAB+, WiFi og Bluetooth lyd.

Nu hvor man igen skal opdatere sin DAB radio, hvis den man har ikke har DAB+, så er et måske et godt tidspunkt at reflektere på, om man skal købe en ny med kun DAB+ eller om man skal se sig om efter en mere fleksibel løsning.

Tivoli Audio har med deres Model One Digital forsøgt at lave en alt-i-en løsning, hvor man både har FM, DAB/DAB+, WiFi og Bluetooth lyd i samme enhed. Og det lød da som en spændende pakke.

Annonce:

 

Tivoli Audio Model One Digital (Foto: recordere.dk)

Udpakning og installation

Tivoli Audio – Model One Digital kommer i en lille kasse der udover radioen indeholder en strømforsyning og en lille manual til hvordan man kommer igang.

Selve enheden vi testede var i valnødtræ med et flot og diskret designudtryk. Forsiden af enheden består af højttaler, og to multifunktionsbetjeninger. En lydstyrke og tænd/sluk og et stort betjeningshjul som kan bruges til både at skifte kanal og tune nye kanaler ind på FM og DAB+.

Udover de to betjeninger er der et farvedisplay, der viser kilde, klokken og hvad musik der spilles lige nu.

På bagsiden finder man udover plads til antennen, en mini-jack aux indgang, knapper til opsætning, et Micro-USB stik til service, og et strømkabel.

Selve installationen tog lidt længere tid end planlagt, fordi radioens trådløse netværk kun understøtter 2.4 Ghz netværk, og derfor kunne den ikke bruge de indstillinger jeg normalt bruger på min iPhone.

Man installerer den nye radio via deres ART app, der kan downloades gratis til iOS og Android, og efter at have skiftet til mit 2.4 Ghz netværk fik radioen endelig forbindelse til Internettet.

Efter installationen var det bare at gå igang med de forskellige funktioner.

 

Tivoli Audio Model One Digital (Foto: recordere.dk)

FM, DAB og DAB+ virker rigtigt godt

FM / DAB delen af radioen virker rigtigt godt. Den finder let de stationer der tilbydes, og lyden på både FM og DAB/DAB+ er rigtig god når man tænker på hvor lille enheden er.

På både FM og DAB vises der ekstra kanal information, på DAB+ vises der også info om det nummer der spilles netop nu på de kanaler der understøtter det.

Jeg syntes måske tiden den bruger når du skifter mellem DAB kanaler er lidt lang, men til gengæld lyder det bare rigtigt godt, når musikken spiller.

 

Tivoli Audio Model One Digital (Foto: recordere.dk)

Bluetooth streaming til radioen

Du kan bruge Tivoli Audio Model One Digital som Bluetooth højttaler, du vælger blot Bluetooth via knappen på radioen, og så kan du streame fra hvilken som helst enhed der understøtter den protokol.

Det undrer mig dog, at Tivoli Audio har valgt at Bluetooth ikke kan styre den overordnede lydstyrke på radioen. Har du f.eks. sat din radio til volume 2, og du så skruer op til MAX på din telefon, så er det ikke max på radioen, men max af 2 på radioen. Når jeg styrer noget med bluetooth, ville jeg helst have kontrol på hele lydstyrkeskalaen.

Men udover det, virker Bluetooth rigtigt fint.

 

Tivoli Audio Model One Digital (Foto: recordere.dk)

WiFi streaming fra app

Tivoli Audio Model One Digital har som tidligere skrevet trådløst netværk, og det gør at du via din telefon kan streame musik fra din telefon eller tablet via trådløst netværk. Det giver større rækkevidde end bluetooth, og det lyder rigtigt godt.

Som standard kan radioen også forbinde til Tidal og Deezer, og under testen kom der en opdatering af app’en, og det gjorde at vi skulle kunne forbinde til Spotify, TuneIn radio og DLNA. Desværre var knapperne i appen koblet fra, og vi kunne ikke få det til at virke. Men får Tivoli Audio den funktionalitet til at spille, så står man altså med en lækker trådløs enhed, hvor man både har FM, DAB/DAB+, Bluetooth, og streaming via WiFi / Internet til de store tjenester.

WiFi delen understøtter også Spotify Connect, og så kan man bare streame direkte fra Spotify app’en. Det virker også rigtigt godt, og så slipper man for at bruge radioens egen app.

 

Hvordan lyder den ?

Tivoli Audio Model One Digital er en rigtig god DAB+ radio med ekstra features, der gør den ekstra interessant. Som standalone radio står den skarpt i lyden, og har fyldig lyd med både god diskant, mellemtone og dybde. Det kommer især til udtryk når man streamer egen musik, eller lytter til musikstationer som f.eks. P7 Mix på DAB+

Radioen virker også rigtigt godt til taleradio – Den store bredde gør at taleprogrammer på både Radio24syv og programmer som Mads og Monopolet på P4 lyder godt, og dialogen er lige så klar og ren som når der afspilles musik.

Tager man størrelsen i betragtning får man god fyldig lyd, så længe man ikke skal spille en balsal op.

 

Tivoli Audio Model One Digital med Cube (Foto: recordere.dk)

Ekstra højttaler til stereo-par

Tivoli Audio har lavet en lille ekstra højttaler som kan købe seperat, og med den kan du danne et stereo-par, eller bruge den lille ekstra højttaler som transportabel trådløs højttaler, da den også har batteri.

Højttaleren har lige så god lyd som den indbyggede i radioen, og når du har dannet et stereo-par vælger du i din app, hvad side den enkelte højttaler skal være i sættet.

Den ekstra højttaler koster 1.799 Kr. Vejledende.

 

Konklusion

Med skiftet til DAB+ er der mange, der er nødt til at kigge på at skulle ud og have en ny DAB radio. Tivoli Audio Model One Digital er et rigtigt godt bud, hvis man samtidigt vil opgradere med trådløs streaming af egen musik og adgang til streaming tjenester.

Tivoli Audio har med Tivoli Audio Model One Digital lavet en god all-round radio, og med en vejledende pris på 2.499,- får man både radio og trådløs højttaler i samme enhed. I december måned kører Tivoli Audio en julekampagne hvor man kan købe radioen for 1.999,- kr. Det skal man naturligvis holde op imod, at man i dag kan købe ret mange trådløse løsninger uden DAB radio, men stadig få radiostationerne via f.eks. TuneIn til samme eller mindre pris.

Om man vil købe en Cube ved siden af, skal være op til den enkelte, men som stand-alone radio virker Tivoli Audio Model One Digital som et godt bud for DAB+ hungrende.

 

Specifikationer

 • DAB/DAB+/FM-tuner
 • Wi-Fi-forbindelse til streaming
 • Spotify® Connect tilslutning
 • Bluetooth
 • 3,5mm Aux indgang
 • Tilslut flere Art by Tivoli Audio-højttalere på et enkelt netværk
 • Vægt 1,55 kg.
 • 11,5 x 22,2 x 14 cm (HxBxD)

 

Tivoli Audio Model One Digital

1.999 kr.
7.4

Design

8.0/10

Brugervenlighed

7.0/10

Features

7.5/10

Lyd

7.5/10

Pris

7.0/10

Plus

 • God lyd
 • FM/DAB+/Wifi og Bluetooth i samme enhed

Minus

 • Savner 5Ghz trådløst net
Annonce:
Forrige artikelFørste kig på ’Alita: Battle Angel’ fra James Cameron og Robert Rodriguez
Næste artikelAndy Rubin tilbage i chefstolen hos Essential
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.