Forside Nyheder

1 ud af 6 amerikanere ejer en intelligent højttaler

-

Intelligente højttalere er et gigantisk hit i USA.

NPR og Edison Research har lavet en undersøgelse af ejerskabet af højttalere med indbyggede, virtuelle assistenter, og den viser at hver sjette amerikaner – 16 procent af befolkningen – nu har en intelligent højttaler i hjemmet.

Annonce:

Det er en stigning på 128 procent i forhold til 2016, og det viser, at 2017 virkelig var gennembrudsåret for Alexa, Google Assistant og alle de andre. Især Black Friday i november rykkede i forhold til salget af intelligente højttalere. 7% af alle amerikanere købte mindst én højttaler den dag.

Og netop Alexa er i front. Amazons Echo-højttalere (bill.) ejes af 11 ud af de 16 procent, mens kun 4 procent af amerikanerne har en Google Home-højttaler.

Vi har ikke lignende tal for Europa, da Amazon ikke vil ud med deres præcise salgstal. Og Danmark fik først mulighed for at bruge Alexa tilbage i december, så selv om der er enkelte Alexa-funktionelle højttalere ude i butikkerne, er danskerne stadig igang med at vænne sig til at tale med maskiner.

Google Assistant kan bruges på smartphones i Danmark, hvis man roder lidt med sine lokationsindstillinger, men først senere i år dukker der højttalere op på danske butikshylder, der understøtter denne assistent.

Annonce:
Forrige artikelGeorge Clooney instruerer og spiller med i ’Catch-22’
Næste artikelNy Android malware viste porno i 60+ børnespil
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.