Forside CES CES 2018

HDMI Forum: Forvent ingen enheder med HDMI 2.1 i 2018

-
De mange opløsninger som HDMI 2.1 vil understøtte.

HDMI holdt på CES 2018 i Las Vegas et pressemøde, hvor de fortalte om fordelene ved HDMI 2.1, og hvor længe de forventer det tager før vi ser enheder med fuld HDMI specifikationer.

HDMI Licensing Administrator, der står for rettigheder og HDMI Forum, der står for specifikationerne fortalte hvordan det står til med udrulningen af de nye specifikationer på HDMI 2.1.

Men det er ikke så meget specifikationerne der er vigtige, det er mere vejen derhen. HDMI LA har endnu ikke certificeringsprogrammet klar, og regner ikke med at det er klart før i slutningen af 2. kvartal 2018. Først da kan firmaer som vil sælge HDMI 2.1 produkter få certificeret deres enheder.

Annonce:

Men kigger vi på at specifikationerne for HDMI 2.1 først blev færdige sent i 2017, så er det utopi at tro på at firmaer kan nå at udvikle, teste og producere enheder der understøtter det fulde featureset af HDMI 2.1 i år.

 

Sammenligning af de forskellige HDMI formater

Efter pressekonferencen talte med med formanden for HDMI Forum Christopher Pasqualino, der fortalte at vi nok ville se flere firmaer komme med f.eks. HFR og nye dynamiske HDR formater, men at 2019 nok bliver året vi ser de første modeller med fuld HDMI 2.1 support.

Det ligger meget godt i tråd med hvad Samsung fortalte os i går, hvor de forventer de har delelementer fra HDMI 2.1 med i deres 2018 produktlinie.

 

Forventer sig meget af dynamisk HDR

En af de nye features i HDMI 2.1 er muligheden for dynamisk HDR, hvor mange af de nuværende standarder har en HDR profil der dækker hele filmen, så kan man med HDMI 2.1 få dynamisk HDR, hvor man kan sætte metadata på scener eller helt ned på enkelte frames i en film.

Det vil løfte kvaliteten for HDR yderligere, men det kræver mere båndbredde, og derfor er HDMI LA også klar med nye specifikationer for et hurtigt 48Gbps kabel.

De nye kabel hedder Ultra High Speed HDMI kabel, og til disse kabler er HDMI LA klar med et certificeringsprogram som kablerne skal gennemføre for at kunne kalde sig Ultra High Speed.

Også det program er ikke klart endnu, så vær opmærksom på når du i fremtiden køber HDMI kabler om de har et HDMI Premium godkendt badge.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.