Forside * Nyheder

Roku sender dansk tech ind i trådløse højttalere

-

Man skal ikke tolke ovenstående overskrift som om, Roku er på vej ind i det trådløse højttalermarked.

Nej, Roku er helt bogstaveligt på vej ind i trådløse højttalere. Firmaet har annonceret en ny teknologiplatform, der bliver licenseret ud til højttalerproducenter, der således slipper for at opfinde deres egen.

Annonce:

Platformen laver med ét slag højttalerne om til multirums-højttalere og giver adgang til at streame lyd fra de mange tjenester, Roku understøtter.

Samtidigt indeholder platformen en virtuel assistent, man kan tale med. Assistenten er dog ikke en fuldblods-assistent som Alexa eller Google Assistant, men er udelukkende lavet til underholdnings-formål.

Fordi den er specialiseret til dette, bør den i teorien kunne forstå endnu mere komplekse kommandoer vedrørende underholdning end konkurrenterne, men det ved vi først noget om, når teknologien begynder at dukke op i reelle højttalerprodukter.

Navnet på platformen er Roku Connect, og den indeholder også reference-specifikationer til højttalere, som producenterne kan følge, hvis de vil lave den bedste Roku-forbundne højttaler som muligt.

Roku leverer allerede deres software til en række tv-fabrikanter, og plejer at vise disse frem på CES. Så måske ser vi mere til Roku Connect, når CES løber af stablen i næste uge.

 

Dansk teknologi bag

Roku Connect er baseret på dansk udviklet teknologi, som den amerikanske streamingekspert erhvervede ved køb af det danske startup Dynastrom i efteråret 2017.

Recordere besøgte Dynastrom før de blev solgt. Mere om teknologien her:

Revolutionerende dansk trådløs lydteknologi solgt til Roku

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.