Forside Produkter HiFi & Surround

Roku sender dansk tech ind i trådløse højttalere

-

Man skal ikke tolke ovenstående overskrift som om, Roku er på vej ind i det trådløse højttalermarked.

Nej, Roku er helt bogstaveligt på vej ind i trådløse højttalere. Firmaet har annonceret en ny teknologiplatform, der bliver licenseret ud til højttalerproducenter, der således slipper for at opfinde deres egen.

Platformen laver med ét slag højttalerne om til multirums-højttalere og giver adgang til at streame lyd fra de mange tjenester, Roku understøtter.

Samtidigt indeholder platformen en virtuel assistent, man kan tale med. Assistenten er dog ikke en fuldblods-assistent som Alexa eller Google Assistant, men er udelukkende lavet til underholdnings-formål.

Fordi den er specialiseret til dette, bør den i teorien kunne forstå endnu mere komplekse kommandoer vedrørende underholdning end konkurrenterne, men det ved vi først noget om, når teknologien begynder at dukke op i reelle højttalerprodukter.

Navnet på platformen er Roku Connect, og den indeholder også reference-specifikationer til højttalere, som producenterne kan følge, hvis de vil lave den bedste Roku-forbundne højttaler som muligt.

Roku leverer allerede deres software til en række tv-fabrikanter, og plejer at vise disse frem på CES. Så måske ser vi mere til Roku Connect, når CES løber af stablen i næste uge.

 

Dansk teknologi bag

Roku Connect er baseret på dansk udviklet teknologi, som den amerikanske streamingekspert erhvervede ved køb af det danske startup Dynastrom i efteråret 2017.

Recordere besøgte Dynastrom før de blev solgt. Mere om teknologien her:

Revolutionerende dansk trådløs lydteknologi solgt til Roku

 

Annonce