Forside Indhold og distribution Musik

Vifa vifter med fanen på CES

-

Hvis man ved noget om danske audio-virksomheder, så kender man Vifa for deres højttaler-enheder, der har siddet i mange højttalere fra forskellige mærker i den høje ende.

Men for få år siden tog Vifa den beslutning, at de også ville lave slutbruger-produkter. Og de havde taget nogle af disse med til CES i år.

Annonce:

De er opkaldt efter nordiske hovedstæder, hvor den største er Stockholm, der har samme formfaktor som en stor soundbar. Derefter følger Copenhagen, der er på størrelse med en gammel transistoradio, og Oslo, der er en vertikalt orienteret version af Copenhagen. Til sidst er der den lille, brede Helsinki og den flade og runde Reykjavik.

De er alle trådløse højttalere i klassisk, minimalistisk, skandinavisk design. Denne del af Vifas aktiviteter bliver blandt andet ledet af tidligere Libratone-folk som Ole Bergstein, og de har videreført satsningen på lækkert stof som den primære design-feature, sådan som Libratone også gjorde det oprindeligt.

De har fået stoffet fra Kvadrat, hvilket giver det hele en mere eksklusiv fornemmelse.

Copenhagen og Stockholm er netop blevet lanceret i nye versioner. Højttalerne kan nu anvendes i multirums-setup, og kører med Bluetooth og Wifi. ”Vi prøver at holde det så simpelt som muligt”, siger Ole Bergstein og udpeger den Link-knap, der kan trække lyden fra et rum over i et andet med et enkelt tryk.

Derudover styres Vifas højttalere centralt fra en app.

Du kan læse mere på Vifas hjemmeside.

Annonce:
Forrige artikelDanske Hifi-virksomheder dropper CES
Næste artikelEr det her CES’ mest eksklusive pladespiller?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.