Forside Produkter HiFi & Surround

Dynaudio opdaterer Xeo-serien af trådløse højttalere

-

Dynaudio klar med to nye modeller højttalere i deres Xeo-serie med trådløs signaloverførsel.

Dynaudio opdterer nu sin trådløse og aktive højtalerfamilie.

Annonce:

Dette med de to nye Xeo 20 og Xeo 30-højtalere. De erstatter hhv. Xeo 4 og 6, mens Xeo 2 forbliver på markedet.

Udover et helt nyt design kommer begge med en ny og opdateret lydtuning, der sikrer en endnu bedre performance og en direkte indgang for analoge og digitale enheder, opgraderet mikroprocessor for den digitale signalbehandling, fuld 24-bit/96kHz hi-res support og indbygget aptX bluetooth i eksklusiv kvalitet.

 

Ny lyd og digital signalbehandling

Xeo-familiens nye firmware kommer med en helt ny tuning, der bygger på Dynaudios LYD 5 professionelle studiemonitorer.

Opgraderingen inkluderer både forbedret kompressor og limiter algoritmer samt et opdateret design med stort overlap mellem drivers, der giver en bedre bas og en forbedret off-axis performance.

DSP-motoren har desuden flere og bedre kræfter, så den kan tilpasse sin performance til placeringen i rummet, uanset hvor den står.

 

KISS

“Vi har forsøgt at lægge KISS-politikken (Keep It Simple, Stuid!) ned over de nye højtalere og samtidig vedligeholde de analoge muligheder. Derudover har vi sørget for at minimere den mængde af EQ, som systemet bruger for at få en god performance. Det ligner meget tilgangen, vi brugte, da vi tunede den nye Focus XD-familie”, fortæller Stephen Entwistle, seniordesigner for akustik hos Dynaudio.

 

 

Direkte indgang, høj lydkvalitet og indbygget bluetooth

Hele Xeo-familien får nu direkte Toslink (optisk digital), analog RCA og analog stereo minijack-indgange på alle hovedhøjtalere. Signalet transmitteres til hjælpehøjtaleren i høj kvalietets 24-bit/96kHz.

Alle Xeo-højtalere understøtter nu fuld 24-bit/96kHz-lyd i høj kvalitet via den optiske digitale indgang samt trådløst fra den valgfrie Dynaudio Connect transmitter boks.

Bluetooth gør det muligt at opnå høj aptX-kvalitet i den trådløse streaming uden behovet for en ekstra Dynaudio Connect-boks – dog vil brugen af den give brugeren endnu flere indgangsmuligheder.

 

 

Design touch

De nye højtalere har fået et mere moderne udtryk med bløde rundinger af højtalerens hjørner, IR/LED-modulet er flyttet fra toppen til ned under wooferne, ligesom driver-delene af metal og det medfølgende front stof er udført i sort.

”Vi har skabt et mere simpelt og elegant design til Xeo 20 og Xeo 30, uden vi behøvede at redesigne højtalerne fuldstændigt. Farvevalget er også simpelt ligesom ved Focus XD”, fortæller siger Malte Köhn, Designchef hos Dynaudio.

Begge modeller er tilgængelige i enten sort eller hvid satin finish.

 

Ny fjernbetjening

Xeo 20 og Xeo 30 har begge en ny og forbedret IR-fjernbetjening til de nye højtalere, der kan benyttes til at styre højtaleren både ved brug af den direkte indgang eller den valgfrie Dynaudio Connect boks.

 

MSP woofers

MSP (Magnesium Silicate Polymer) er udviklet af Dynaudio for at skabe den præcise balance mellem lethed, stivhed og dæmpning – hvilket lytteren vil høre som den perfekte balance mellem kraft, finesse og kontrol.

Materialet bliver ikke slidt, hvilket betyder en markant mindre forringelse af højtalerens præstation over tid og endnu en grund til, at Dynaudio har brugt materialet i sine højtalere siden 1977.

 

Xeo 20 kompakthøjttalere

Den kompakte, standermonteret Xeo 20 erstatter Xeo 4. Den er en smule større end Xeo 4 og bruger et slot-type bas port for forbedret lav-frekvens performance.

Den 28mm Esotec soft-dome tweeter og 14cm Esotec MSP woofer får hver især kræfter fra deres egen individuelt tunet 65W digital forstærker (en forbedring fra de to 50W forstærkere i Xeo 4) – samt en opgraderet overgang og DSP.

Xeo 20 er designet til at blive brugt med Dynaudios valgfrie Stand 10 og Stand 20 højtalerstandere. Der er ligeledes indbygget muligheden for at benytte Vesa 100-beslag.

 

Xeo 30 gulvhøjttalere

Xeo 30 er designet til at stå direkte på gulvet, og erstatter Xeo 6. Det er en kompakt model, der bruger en 28mm Esotec soft-dome tweeter og twin 14cm Esotec Msp Woofers i et 2,5-way crossover design.

Hver driver styres med deres egen individuelt tunet 65W digitale forstærker (en opgradering fra Xeo 6’s 50W-version). Og ligesom dens mindre kompagnon har Xeo 30 en opgraderet crossover, som forbedrer integrationen og off-axis performance.

Ligesom med Xeo 20, er Xeo 30 en smule større end sin forgænger for at skabe en forbedret bas – og den har også den samme opgraderede DSP, forbedret lyd og opskalerede design touch (inklusiv den flyttede IR/LED-modul) som den standmonteret, mindre Xeo 20.

 

Pris og tilgængelighed

Dynaudio Xeo 20 koster kr. 16.499/sæt
Dynaudio Xeo 30 koster kr. 26.999/sæt

Tilgængelighed ikke oplyst.

 

Annonce:
KILDEDynaudio
Forrige artikelKritisk fejl i iOS ødelægger iMessage
Næste artikelYouSee klar på Samsung TV (Tizen)
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.