Forside Produkter Connected Home

TDC laver landsdækkende IoT-netværk

-
Foto: recordere,dk

TDC vil give Internet of Things det endelige skub, så teknologien kan komme danskere og virksomheder til gavn

Internet of Things (IoT), eller tingenes internet på dansk, er teknologien hvor elektronik og hvidevarer rykker sammen i netværk.

Køleskabet, skraldespanden, cyklen, elmåleren, hundehalsbåndet eller pulsmåleren. IoT har længe været undervejs, uden at det har fået sit helt store gennembrud.

Annonce:

Det vil TDC Group nu forsøge at gøre op med, og derfor har selskabet nu begyndt udrulningen af et landsdækkende IoT-netværk direkte på sit eksisterende mobilnetværk, såkaldt Narrow Band IoT (NB-IoT).

“Når vi aktiverer det til IoT, vil danskere og virksomheder kunne bruge IoT-enheder alle steder – og selv mobile IoT-enheder som biler eller personligt sundhedsudstyr vil problemfrit kunne bruges landet over”, forklarer Marina Lønning, der er koncerndirektør i TDC Erhverv, og fortsætter:

“I TDC Group har vi muligheden for at være frontløber på dette område. Ingen kan lige så effektivt som os lave et sikkert, velfungerende og landsdækkende IoT-netværk”.

Storkøbenhavn er allerede dækket og nu er turen kommet til resten af landet. TDC Group planlægger landsdækkende udrulning i løbet af 2018 i takt med, at partnere er klar til at tage IoT-netværket i brug.

 

Fakta

IoT: I ‘Internet of Things’ udstyres alle ting med en internetsensor og indgår i et netværk med andre ting. Formålet med IoT er skabe nye og mere intelligente processer, der skaber værdi for brugere, virksomheder og samfund.

NB-IoT: ‘NarrowBand IoT’ er en såkaldt Low Power Wide Area-teknologi (LPWA) optimeret til Internet of Things. Standarden er i licenseret frekvensbånd i modsætning til eksempelvis SigFox og LoRa, teknologien er sikker og stabil, hardwareomkostningerne er minimale, der er sublim rækkevidde – både indendørs og under jorden – og så suger teknologien næsten ingen strøm.

Smart Cities: Idéen med Smart Cities er, at man forbinder byen i et intelligent bynetværk. Med et trådløst netværk, og sensorer til at sanse alt og alle i bevægelse, kan alt inden for den digitale bymur tale sammen. Parkens plæner fortæller, hvornår de skal slås og/eller vandes. Skraldespande fortæller, hvornår de skal tømmes. Parkeringspladser fortæller, om de er ledige.

M2M: ‘Machine-to-Machine’ forbinder “ting” til Internettet, forvandler dem til intelligente ting som udveksler real time information og åbner op for uanede muligheder.

 

Annonce:
KILDETDC Erhverv
Forrige artikelNokia solgte flere telefoner end Google, HTC og OnePlus i sidste kvartal
Næste artikelSlut med Plenti – Kunderne flyttes til Telmore
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.