Forside Nyheder

Facebook-app på Android opsamlede SMS- og opkalds-data

-

Hvis du har været hyppig Facebook-bruger på Android i nogle år, har Facebook måske en bunke af dine SMS- og opkaldsdata i deres registre.

Ars Technica har bragt historien om, hvordan software-udvikleren Dylan McKay downloadede og gennemså sine Facebook-data. Her opdagede han, at Facebook havde informationer liggende om en hel bunke telefon-kommunikation, der intet havde med Facebook at gøre.

Annonce:

Som han skrev på Twitter, så havde Facebook ”af en eller grund alle informationerne liggende om samtaler med svigermor”.

Det viser sig, at indtil Android Jelly Bean blev lanceret, har det været muligt for Facebook-app’en at opsamle disse data, hvis du har valgt at give Messenger adgang til dine kontakter i telefonen. Det er noget, du explicit har skullet sige ja til, og det foregik mest dengang, Facebook Messenger og selve Facebook endnu ikke var blevet splittet op i to separate apps.

Typisk er det noget, du ville sige ja til for at finde telefon-kontakter på Messenger, men det havde altså den sideeffekt, at Facebook registrerede dine opkald og SMS’er og gemte dataene.

Facebook har dog forklaret sig, og skrevet at dataene blev slettet, så snart brugerne valgte funktionen fra.

 

Annonce:
Forrige artikelHuawei Mate 10 Lite får ansigtsgenkendelse
Næste artikelApples nye streamingtjeneste tager først fart om et år
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.