Forside Indhold og distribution Musik

Flere betaler for Spotify

-
Foto: recordere.dk

Flere og flere vælger at betale for musiktjenesten Spotify.

Spotify er fortsat i vækst og nåede i 4. kvartal 2017 op på i alt 159 mio. brugere. Det viser tal der er kommet frem i forbindelse med Spotifys børsnotering.

Musiktjenesten har siden starten været delt i gratis reklamebetalt streaming og så en betalingsdel, med bedre kvalitet, ingen reklamer samt flere muligheder for at lytte med (som Spotify Connect).

Annonce:

Det er lykkedes Spotify at vækste mere på den betalende del end på gratis-delen, således at der forholdsmæssigt er flere der betaler for musiktjenesten i dag.

Hvor det i 1. kvartal 2015 var 26% af Spotify-brugerne der var betalende, så var det i 4. kvartal 2017 steget til 45%. Den udvikling kan ses af graferne nedenfor.

Samtidig er de blevet bedre til at holde på kunderne. Hvor det i 2015 var 7,7% af prøveabonnementet der ikke blev hængende, så faldt det tal i 2016 til 6,6% og nåede i 2017 ned på 5,5%.

 

Grafik: Statista

 

Annonce:
Forrige artikelBedre streaming-kvalitet på YouSee-boksene
Næste artikelLicensen til schweizisk TV og radio har været til folkeafstemning
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.