Forside Produkter Mobil

Google lukker af: Android P gør det sværere at spionere

-

Næste Android version (kodenavn P) vil beskytte privatlivets fred bedre. Google begrænser apps adgang til kamera og mikrofon.

Google gør klar til næste Android-udgave der traditionen tro skal være klar til årets udviklerkonference – Google I/O – der i år ligger fra d. 8-10. maj.

Annonce:

I den forbindelse er Google nu begyndt at lufte hvilke nyheder der kommer i Android P (endeligt navn tildeles først senere).

Blandt nyhederne er at Google nu lukker af for spionmulighederne. Hidtil har apps haft fri adgang til kameraer, mikrofon og sensorer – selv når de kørte i baggrunden uden fokus (idle).

Men fra og med Android P begrænses adgangen til alle ‘SensorManager’ sensorer, kameraer og mikrofon. Set fra app’en vil der intet komme af events fra sensorerne, mikrofonen vil være tavs og kameraene vil fejle.

Derudover vil backups blive krypteret. Alt sammen for at give brugerne en bedre beskyttelse, eksempelvis mod de spion-apps der i dag har adgang til at lytte og kigge med.

 

Annonce:
VIAhttps://android-developers.googleblog.com/2018/03/previewing-android-p.html
Forrige artikelTelmore: Få TV 2 Play og HBO Nordic med på ferien
Næste artikelWaoo: Vi er også klar til EU-Roaming den 1. april
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.