Forside Nyheder

Lær at tale Klingon via en app

-

’Star Trek’-universets næstmest brugte sprog efter engelsk er formentlig Klingon.

Hardcore fans af tv-serierne og filmene har allerede tillært sig en del af sproget, så de kan kommunikere med hinanden lidt hemmeligt og insider-agtigt til fan-konferencer med mere.

Annonce:

Men nu kan alle være med, hvis de skulle have lyst til at lære sproget, der tales af det interplanetariske folkeslag, der svinger mellem at være menneskehedens ven og værste fjende.

Sprog-app’en Duolingo har efter at have teaset funktionen i flere år nu gjort det muligt at tage et sprogkursus i Klingon. Det er ikke ligefrem, fordi de forventer, at der er penge i at blive korrespondent på dette sprog, så kurset er blevet til ved at folk arbejdede frivilligt, skriver Engadget.

Det betyder også, at kurset er gratis, hvilket jo blot gør et kendskab til Klingon endnu mere tilgængeligt. Det er dog tvivlsomt, om Duolingo kunne have fået lov til at tage penge for det alligevel uden at aflevere en god sum til CBS, der ejer rettighederne til ’Star Trek’ – CBS Consumer Products er allerede med ind over, selv om kurset er gratis.

På Duolingo kan man også lære at tale High Valyrian, som er det sprog Daenerys Targaryen har som modersmål i ’Game of Thrones’.

Annonce:
Forrige artikelNu har vi bevis for at eksklusivt indhold sælger abonnementer
Næste artikelWear OS by Google erstatter Android Wear
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.