Forside Nyheder

Mød Netflix’ nye standard-font

-
Foto: Netflix/Dalton Maag

Netflix er klar med et nyt design. Men dog ikke på et overordnet plan.

I stedet vil vi i den nære fremtid blive præsenteret for et enkelt, nyt design-element, der dog alligevel kommer til at lave om på en stor del af oplevelsen af Netflix-navigationen.

Annonce:

Netflix har nemlig nu fået deres helt egen skrifttype, som vil blive brugt som standard i brugerinterfacet.

Den nye font hedder – ganske oplagt – Netflix Sans.

Foto: Netflix/Dalton Maag

Som folk, der går op i skrifttyper vil vide, så betyder ”Sans” at bogstaverne ikke har de såkaldte serif’er, der er de små udhæng og krummelurer, man ser i andre, ofte ældre fonte. ”Sans” betyder uden på fransk, og oprindeligt talte man om det som ”Sans serif”, men det er efterhånden bare blevet til ”Sans”.

Den nye font lugter lidt af Arial og Helvetica, der også er populære fonte uden serif’er.

Ifølge websiten It’s Nice That er den nye font designet af firmaet Dalton Maag, og det er ikke kun af æstetiske årsager, Netflix vælger at få lavet deres egen font.

Foto: Netflix/Dalton Maag

Det handler også om penge. Den font, de bruger lige nu, hedder Gotham, og den er blevet dyrere og dyrere at licensere. Det fortæller Netflix’ brand design-chef Noah Nathan til It’s Nice That. Netflix bruger ikke bare Gotham i alle deres egne brugerflader, men også i al deres annoncering, så det kan godt gå hen og blive dyrt.

Hvornår, Netflix skifter over til Netflix Sans, er endnu ikke offentliggjort.

Annonce:
Forrige artikelStørre parti iPhones stjålet og i omløb
Næste artikelHuaweis super-smartphone har et 40 megapixels kamera
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.