Forside Produkter Mobil

Ny, billig iPad er rettet mod studerende

-

Apple kan mærke truslen fra Googles indtog i skolerne med Chromebook.

Derfor har de netop lanceret en ny iPad, der kommer til at have fokus på de studerende – men som naturligvis også kan bruges af a alle andre.

Annonce:

Det uddannelsesmæssige består af flere ting. For det første er den nye iPad (Der ikke har noget nyt modelnavn, men bare hedder ’iPad’) kompatibel med den digitale Pencil-pen, hvilket gør den til den billigste iPad-model, der understøtter dette.

Samtidig har Apple gjort iPad-versionerne af Pages, Numbers og Keynote Pencil-kompatible, så man nu kan tegne eller håndskrive noter i sine projekter. Senere vil disse noter også kunne hægtes på bestemte ord eller afsnit i Pages, så de følger med, hvis du flytter rundt på dem. De nye, Pencil-venlige versioner kan downloades idag.

Den nye iPad er baseret på A10 Fusion-chippen, som altså er en generation ældre end den nuværende Apple-CPU, A11 Bionic. Det er formentlig gjort i et forsøg på at holde prisen nede, da den nye iPad samtidigt er den billigste af slagsen.

Der sidder et 8MP kamera bagpå, der kan optage 1080p-video og et FaceTime-kamera foran, Apple blot beskriver som værende ”HD”, så det er nok 720p. Skærmen er en 9,7 tommers Retina-skærm. Batterilevetiden på en opladning er 10 timer i følge Apple.

 

 

At den nye iPad er rettet mod studerende, kan man se på de forskellige nylancerede apps, der er muligt at bruge sammen med den.

Apple pegede blandt andet på en række AR-apps, der kan hjælpe, når man er på museumsudflugt med klassen og gerne vil have mere at vide om noget, der er udstillet. Så er det bare at holde iPad’en op foran museumsgenstanden.

I amerikanske skoler er der også en tradition med at man skal dissekere frøer i biologitimerne – det findes der nu også en app, der klarer digitalt i stedet.

Ud over disse ting har Apple også lanceret en række apps, der kan gøre det nemmere for lærere at benytte iPads i undervisningen: Schoolwork, Classkit og Apple Teacher.

 

Pris og tilgængelighed

Den nye iPad kan bestilles nu, og leverancerne begynder senere på ugen.

Prisen starter ved 2.799 kroner for udgaven med 32GB lagerplads og Wi-Fi – hvilket ironisk nok gør den 600 kroner billigere end en iPad mini 4.

Den fås også i versioner med LTE og 128GB.

 

Annonce:
Forrige artikelStort galleri: Er Huawei P20 Pro den nye kamerakonge? Bedøm selv
Næste artikelSteven Spielberg laver historisk miniserie til Amazon
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.