Forside * Featured

Superbiffen 4DX kommer til Danmark

-

I 4DX-biografen er der dufte, tåge, vand, vind i håret og stole der ryster og svajer.

4DX er vind i håret, stole der ryster, hopper og svajer. Det er tåge, duft af brændt gummi og snevejr.

Annonce:

Snart bliver det virkelighed i Danmark, når Nordisk Film åbner deres første 4DX-biograf i Aarhus. Senere følger en i Lyngby.

Biografgængerne vil kunne springe ind i filmen med alle sanser, og biografturen vil ikke længere være begrænset til kun at foregå på lærredet.

Biografkonceptet 4DX er en teknologi som gør gæsten til en del af filmens handling. Dette ved hjælp af hele 18 forskellige effekter som bl.a. vind, vand, regn, tåge, luftskud og lugt samt sne, sæbebobler og kildren på ryggen.

Ved hjælp af et hydrauliksystem bevæger biografsæderne sig i flere retninger, mens dyser spyer luft, vand og duft. Tilsammen giver det en meget virkelighedsnær oplevelse af vejrfænomener, bevægelser og andre elementer fra filmen.

Med andre ord: Den fjerde dimension, noget for flere sanser.

 

 

Tilgængelighed

Første 4DX-sal åbner i biografen i Aarhus C d. 21. marts.

Senere på året åbner endnu en 4DX-sal i Lyngby.

 

Om 4DX

4DX-teknologien er udviklet af sydkoreanske CJ 4DPLEX og er verdens første 4D-teknologi udviklet specielt til spillefilm. Der samarbejdes tæt med de største filmstudier for at kunne tilbyde populære blockbusters i 4DX.

Effektsporet designes individuelt til den konkrete film og gennemses i snit over 100 gange for at sikre en perfekt synkronisering af filmens handling og effekter.

Det vil i første omgang være de mere effektfulde og actionprægede film, som bliver vist i 4DX, så teknologien kan komme til sin ret.

Men også børnefilm med fart og bevægelse, som f.eks. ”Coco” og ”Biler 3”, er populære i det nye format. Der skrues dog en tand ned for effekterne, når de mindre biografgæster indtager salen.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.